Lærlingene Zeen Al Bedeen (til venstre) og Lars Øxning Eriksen. Foto: Isotak ByggDistriktssjef Jørn Erik Berg i Mataki veileder en av lærlingene, Fredrik Backstrøm, på kurset. Foto: Isotak ByggDistriktssjef Kim-Robin Auby i Mataki (til venstre) og kollaga Jørn Erik Berg (til høyre). Mellom seg har de lærlingene fra kurset. Foto: Isotak Bygg

Isotak-lærlinger besøkte Mataki i Sverige

Som Mataki Members-bedrift var Isotak Bygg nylig på todagers kurs og fabrikkbesøk i Sverige med fire lærlinger.

Det skriver Isotak Bygg i en pressemelding tirsdag.

– Vi må legge til rette for at våre takktekkerkunder skal rekruttere dyktige fagfolk, sier distriktssjefene Kim-Robin Auby og Jørn Erik Berg i Mataki.

Nylig inviterte de Mataki Members-bedrifter til tekkekurs i Sverige.

– Vi ønsker å bygge trygghet rundt våre produkter og rundt Mataki. Det gjør vi blant annet ved å gi opplæring i våre systemer, sier Auby og Berg.

Under det to dager lange kurset fikk deltagerne først en teoretisk innføring i produktene, bruksområder, konstruksjonsoppbygging og monteringsanvisninger, og deretter en praktisk del med fokus på utførelse.

– Samfunnsansvar

– Det hjelper ikke at Mataki har de beste produktene dersom vi ikke også bidrar til at håndverkerne kan utføre taktekkerjobben på en faglig forsvarlig måte. Tak skal være tett, og feil utførelse kan skape store lekkasjer, sier Auby i pressemeldingen.

Isotak Bygg har hovedkontor i Bærum og en avdeling på Lillehammer, og hadde fire deltagere med til kurset i Sverige.

– Det er kortsiktig å ikke bruke tid og økonomiske ressurser på å ha lærlinger og sørge for å gi dem god faglig opplæring, sier daglig leder Tilian Tahon i Isotak Bygg.

– Å lære opp fagarbeidere er et samfunnsansvar. Vi må ta vår del av ansvaret for å lykkes med det, tilføyer han.

– Mye klokere

De fire Isotak-lærlingene som ble sendt til Sverige, fikk se på nært hold hvordan Mataki-produktene fremstilles, og de fikk se hvordan produktene testes for varme, hard påkjenning, brann og strekkfasthet i laboratoriet.

– På skolen fikk vi begrenset opplæring om taktekking. Det oppdaget vi første gang vi var på kurs hos Mataki i Sverige i fjor. Da var vi utplasserte VK1-elever hos Isotak Bygg, og fikk fri fra skolen for å være med på et todagers, sier lærlingene Zeen Al Bedeen og Lars Øxning Eriksen.

– På kurset denne gang visste vi jo mer om taktekkerfaget, men vi ble mye klokere enn vi var da vi reiste ned, uttaler de to lærlingene i pressemeldingen.