Christian Rasmussen, daglig leder og medeier i Hybel.no (til venstre) og Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef i OBOS. Foto: Nyebilder.no

OBOS og Hybel.no sammen om digital leieforvaltning

Med støtte fra OBOS skal Hybel.no ta første skrittet fra å være en markedsplass til å hjelpe brukerne gjennom hele leieforholdet med en digital forvaltningstjeneste.

Det skriver OBOS i en pressemelding mandag.

Forvaltningstjenesten Hybel.no Premium inkluderer digital kontrakt med elektronisk signering, enkel opprettelse av gratis depositumskonto, digitale inn- og utflyttingsprotokoller samt full økonomisk oversikt over alle leieforhold på din profil, heter det i pressemeldingen.

Flere manuelle prosesser knyttet til boligutleie stjeler, ifølge meldingen, tid og penger fra både utleiere og leietakere. Erfaring viser også at mange forsømmer viktige steg i leieforholdet fordi det er for tidkrevende og tungvint. Den nye Premium-tjenesten fra Hybel.no er første skritt mot et heldigitalt utleieforhold med løsninger og tjenester som forenkler de krevende leddene i en utleieprosess, skriver OBOS.

– Dagens unge er vant til å være digitale, og med disse tjenestene får de en vei inn på leiemarkedet på trygge premisser. OBOS bidrar i første omgang med integrert opprettelse av depositumskonto som blir gratis både for private og bedrifter. I tillegg tilbyr OBOS trygg betalingsoppfølging, forsikringsprodukter og inkassotjenester til alle Hybel Premium kunder, sier Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef i OBOS.

– Hybel Premium tilbyr effektive og fremtidsrettede løsninger både for utleier og leietaker. Raskere, enklere og tryggere måte å leie ut bolig på finner du ikke i Norge i dag - eller i Norden, for den saks skyld, forteller Christian Rasmussen, daglig leder og medeier i Hybel.no.

Hybel Premium ble tilgjengelig for utvalgte brukere i januar, men det er først nå selskapet går ut og lanserer tjenesten til alle brukere.