F.v.: PM Karlsson, Marte Kamphus og Jon Erik Ludvigsen håper enda flere blir med på returordningene for dekk og batterier.

Oppfordrer utstillere til å bli med på Dekkretur

Norsk Dekkretur ber de maskinimportørene som ennå ikke er med på returordningen om å melde seg inn.

- Når man importer dekk eller objekt som består av dekk og batteri har man et ansvar for å samle inn det man tilfører markedet. Vi er her for å gjøre det enkelt og effektivt, sier daglig leder Jon Erik Ludvigsen i Norsk Dekkretur, som deler stand på Vei og Anlegg med Batteriretur.

Han forteller at dekkene de samler inn blir brukt til energi, skytematter, fendere og på fotballbaner og lekeplasser. Det er i det hele tatt et bredt spekter av bruksområder.

Ludvigsen sier at de har fått god respons på Vei og Anlegg, og at alle de som har tatt kontakt med dem i messehallen har blitt med. Flere av de store som Pon og Volvo har vært med på ordningen lenge, men av utstillerne er det fortsatt rundt 30 som ikke er med. I tillegg har myndighetene nå startet å kontrollere at bedrifter har dette i orden.

- Mange har orden på dette, men det er fortsatt noen som ikke er med. Det kan rett og slett være fordi de ikke vet om forskriften om dekkretur. Det er uansett viktig at alle tar sin del av miljøansvaret, og det blir konkurransevridende hvis noen gjør det og andre lar være, sier Dekkretur-sjefen, og ber de som ennå ikke kjenner til ordningen om å ta kontakt.