Arkitemas prosjekt Tiller VGS i Trondheim kan bli en inspirasjon til ungdomsskolen i Sofiemyr

​Arkitema utvikler skisse til skole og idrettshall på Sofiemyr

På Sofiemyr sør for Oslo er kommunens idrettsanlegg og ungdomsskole fra 1980-tallet stadig mer preget av slitasje og må derfor fornyes.

Derfor utlyste Oppegård kommune en minikonkurranse for å få skissert og forprosjektert en ny ungdomsskole og idrettsanlegg. Konkurransen ble vunnet av Arkitema Architects, som skal ha prosjektet klart til neste fase i midten av november.

På Sofiemyr i Oppegård kommune er barnehager, skoler og idrettsanlegg fra slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet samlet sentralt. Mye har endret seg siden den gang, og derfor har kommunen vedtatt at det skal bygges en ny ungdomsskole og et nytt idrettsanlegg, og at de to skal bygges sammen. Hver del er på cirka 9.000 kvadratmeter, i alt 18.000 kvadratmeter nybygg.

Om kort tid går arkitektene på Arkitemas kontor løs på arbeidet med å utvikle en skisse og et konsept for det fremtidige anlegget. På arkitektkontoret gleder man seg til å komme i gang og innarbeide Oppegård kommunes ambisiøse visjoner for kommunens helse, bærekraft og læring.

- Vi gleder oss til å komme i gang og utarbeide et godt konsept for en aktiv fremtid på Sofiemyr. Området er en attraktiv del av Stor-Oslo, og kommunen har klare ambisjoner om bærekraftig utvikling og folkehelse. Vi ser frem til å komme med vårt innspill til hvordan et stort, samlet anlegg kan bringe idrett og undervisning opp til nåtidens og fremtidens standarder for læring og aktivitet, forteller Astrid Charlotte Seeberg, forretningsområdesjef for skoleområdet i Arkitema Architects i Oslo.

Arkitema fungerer som hovedleverandør på prosjektet sammen med WSP, Structor Oslo, og Brekke og Strand Akustikk som underleverandører.