Bildelingsrekord på Vulkan

Vulkan har blitt et populært sted for bildeling. Gjennom et prosjekt støttet av Enova for tilrettelegging av ladestasjoner for elbildeling i 2016 i samarbeid med blant annet Miljøorganisasjonen Zero, har tilbudet fortsatt å øke. 

Veksten de tre første månedene i år er på over 40 prosent. Dette har gjort flere opptatt av å tilrettelegge for bildeling.

- De fleste som bor innenfor ring 3 i Oslo er sjelden mer enn 500 meter fra en oppstillingsplass for bildeling. Via en app på mobilen bestiller du og låser opp bilen. Så betaler man per time og for kjørte kilometer. Vulkan er en av flere suksesshistorier utviklet i samarbeid med Aspelin Ramm, sier Eivind Thorne, manager for Hertz BilPool.

- Vulkan var den første oppstillingsplassen i Hertz BilPool som fikk semi-hurtige ladere. Våre elbiler lades 80 prosent på 3-4 timer. Det gjør at bilene er mer tilgjengelige for brukerne siden de ikke må stå å lade i lang tid mellom hver utleie, sier Thorne i en pressemelding.

Mars 2018 ble en ny rekordmåned. 110 leier på 6 biler på en måned gav en effektiv utnyttelse av flåten. Mer enn 13 ulike bedrifter benytter bilpoolen på dagtid og mange privatpersoner leier kveldstid og helger. Dermed får man en liten flåte som betjener et stort behov for mange mennesker.

- Fra vi startet opp og frem til i dag har veksten vært formidabel. Så langt i 2018 har veksten vært på over 40 prosent, og det skyldes både flere brukere og at de bruker bilene mer, sier Thorne.

- Vi ser at dette er nyttig og populært, og at bruken sprer seg til nye grupper, uttaler Frode Rønne Malmo, daglig leder for Vulkan i Aspelin Ramm.