Markedssjef Kristian Forsdahl viser frem den nye betongsagen fra Husqvarna, og bak ham skimtes Pullman Ermator-maskinene i Husqvarna-drakt.

Nye oppkjøp på plass hos Husqvarna

Husqvarna presenterer produktene de har overtatt i forbindelse med oppkjøpene av Pullman Ermator og Atlas Copcos produktlinjer innen lettkomprimering og betongutstyr på Vei og Anlegg.

I februar kunngjorde Husqvarna at de hadde kjøpt den svenske produsenten av støvoppsamlere, luftrensere og slamsugere, Pullman Ermator AB. I april ble betongporteføljen til Husqvarna enda mer komplett a de kjøpte den delen av Atlas Copco som har drevet med betongutstyr.

- Timingen med Vei og Anlegg og disse oppkjøpene kunne ikke vært bedre, sier markedssjef Kristian Forsdahl i Husqvarna Construction Products Norge til Byggeindustrien.

- Her kan vi vise at vi har en butikk hvor du kan få tak i alt du måtte trenge fragrunnkomprimering til betonggulv, rett og slett en «one stop shop». Mange kjenner Husqvarna, men, hvis du ser bort fra de profesjonelle, er vi ikke så godt kjent utenfor betongbransjen, legger han til.

Messen markerer norgespremieren for branding av begge de to nye produktlinjene i Husqvarna-drakt.

- Har det vært utfordrende å få inn helt nye produkter?

- Det har stort sett gått greit.Det er mye logistikk, og systemer og varenummer som må oppdateres. Samtidig som vi utvikler vår egen kompetanse med nye produkter. Vi har blant annet tatt med en Atlas Copco-selger over til oss, slik at vi tar vare på kompetansen, forklarer Forsdahl.

Bortsett fra ny branding er det ikke noe nytt med produktene fra de nye tilskuddene. Derimot viser man frem den nye betongsagen K6500 Ring. Sagen, som har norgespremiere på Vei og Anelgg, har en skjæredybde på 330 millimeter og et sagblad på 17 tommer.