Ellen Vanem anser åpning i Stortingsgaten som en stor seier. Foto: Oslo Flaggfabrikk

Oslo Flaggfabrikk returnerer til Stortingsgaten

Etter nesten 20 års fravær er Oslo Flaggfabrikk tilbake i Stortingsgaten.

Oslo Flaggfabrikk blir 115 år og feirer begivenheten med et comeback til et av sentrums mest synlige steder. Nå har de åpnet i Stortingsgaten 30 – vis-a-vis Nationaltheatret.

Etter å ha ligget gjemt vekk fra publikumsmassene i kvartalene bak Rådhuset, anser administrerende direktør, Ellen Vanem, åpningen som en stor seier i et historisk perspektiv, og for det norske flagget.

- Vi har ligget i Stortingsgaten fra 1936 til 2001. Det er her vi hører hjemme. Nå vil vi benytte anledningen til å vise frem det vi er stolte av. Det norske flagget er tross alt et av de viktigste produktene du kan selge i Norge, sier Vanem i en pressemelding.

Oslo Flaggfabrikk ble grunnlagt av de to søstrene Sofie Bredine og Martha Gunhilda Larsen fra Drøbak i 1903. De startet sin egen bedrift og produserte det norske flagget to år før unionen med Sverige ble oppløst, og før kvinner hadde stemmerett.

Frigjøringsdagen 1945 medførte enorm etterspørsel etter norske flagg. Det er den eneste gangen Oslo Flaggfabrikk har vært utsolgt for flagget.

I dag eies Oslo Flaggfabrikk av Ellen Vanem og Christian Ringnes.

- I fjor vokste vi veldig på utenlandske flagg. Det er bare hos oss du kan kjøpe flaggstang og vi er stolte over å ha vår egen produksjon, sier Vanem.