Jan Halstensen (i midten) var denne uken på sin siste generalforsamling i Bygg Reis Deg med Gunnar Glavin Nybø (t.v.) og Carl Otto Løvenskiold.

Jan Halstensen går av etter 15 år i styret i Bygg Reis Deg

Mangeårig toppleder i byggenæringen Jan Halstensen gir seg etter 15 år i styret i Bygg Reis Deg. - Jeg har sittet på overtid, sier han.

En av byggenæringens «grand old men» Jan Halstensen deltok denne uken på sin siste generalforsamling i Bygg Reis Deg.

Selv mener han det er helt naturlig at han nå gir seg i styret.

- Jeg har sittet på overtid. Styret i Bygg Reis Deg skal være sammensatt av seks nøkkelpersoner, fordelt på tre personer fra byggevarehandelen og tre fra byggevareindustrien. Jeg gikk ut av linjeledelsen i 2012. Sånn sett har jeg sittet for lenge, men det har vært veldig hyggelig å få være med, sier Halstensen.

Den mangeårige topplederen i byggenæringen ble valgt inn i styret 29. april 2003.

Han har fungert som styreleder i 3 perioder; 2006 til 2008, 2010 til 2012 og 2014 til 2016 og nestleder i 3 perioder; 2008 til 2010, 2012til 2014 og 2016 til 2018.

- Jeg glir ut av styret i et selskap som fungerer veldig bra. Bygg Reis Deg er inne i en god fase, og har alle muligheter til positiv videreutvikling, sier Halstensen.

Viktig strategiske grep

- Hva er du mest fornøyd med å ha oppnådd i løpet av årene i styret?

- Bygg Reis Deg var i sin tid en tradisjonell messe som satset mye på forbrukere og noe på proffmarkedet. For noen år siden ble det besluttet å rette hovedfokus mot proffmarkedet, og tone ned satsingen mot forbrukermarkedet. Det har bidratt til at Bygg Reis Deg har tatt posisjonen som den viktigste møteplassen for byggenæringen i Norge. Det er absolutt det viktigste strategiske grepet som Bygg Reis Deg har gjort i den tiden jeg har vært med.

- Hva er de største utfordringene for Bygg Reis Deg framover?

- Hovedutfordringen er å forsterke posisjonen som møteplass nummer én, og få enda flere aktører til å delta. Samtidig må vi bli flinkere til å synliggjøre alt det positive byggenæringen står for. Dette er en fantastisk næring, men vi er fortsatt ikke god nok til å løfte den opp og vise fram næringens betydning for det norske samfunnet, sier Halstensen.

Fotball og byggenæring

Hans siste generalforsamling i Bygg Reis ble passende nok holdt på Ullevaal Stadion, hvor Halstensen også sitter i styret.

- Det er litt morsomt at møtet er på Ullevaal ettersom jeg har vært styreleder her i 20 år. Jeg har et nært forhold til miljøet her, så det er veldig hyggelig, sier han.

Halstensen har også vært visepresident i Norges fotballforbund, og hatt mange verv i samme forbund.

I tillegg har han som kjent hatt en rekke topplederstillinger og viktige verv i byggenæringen, blant annet som tidligere styreleder i Byggenæringens Landsforening.

I dag er han styreleder i blant annet Norges Varemesse, Idrettens Helsesenter, Glassolutions Norway og Høyden.

- Jeg er fortsatt engasjert i mange miljøer. Som styreleder i Norges Varemesse, hvor Bygg Reis Deg har arrangementene sine, vil jeg også fortsette å ha god kontakt med styret der. Både Norsk Varemesse og Oslo Spektrum jobber i tillegg med store utbyggingsprosjekter, så jeg har tett kontakt med byggenæringen på mange arenaer, sier Halstensen.

Under onsdagens generalforsamling i Bygg Reis Deg AS ble Carl Otto Løvenskiold gjenvalgt som styreleder. Han benyttet anledningen til å takke Halstensen for en ekstraordinær innsats for byggenæringen generelt og Bygg Reis Deg spesielt.