Arkitekt er Norconsult v/Peter W. Søderman.

Peab bygger Brensholmen skole

For 85 millioner kroner eks. mva. skal Peab Bjørn Bygg oppføre ny barne- og ungdomsskole på Brensholmen, ytterst på Kvaløya utenfor Tromsø.

Tromsø kommune er byggherre når Peab Bjørn Bygg som totalentreprenør starter arbeidene med nytt skolebygg i mai 2018. Skolen skal være klar til skolestart i august 2019.

− Vi er stolte over å vinne denne anbudskonkurransen, som hadde flere vurderingskriterier enn kun pris. Det viser at vi er konkurransedyktige på områder som for eksempel prosjektledelse, byggetid og gjennomføringsevne, sier prosjektsjef Frank Gunnar Bjørn i Peab Bjørn Bygg i en pressemelding.

Et samfunnsbyggerprosjekt

Peab Bjørn Bygg har bygget mange skoler i Nord-Norge. De senere årene har entreprenøren blant annet bygget det nye Teknologibygget på Universitetet i Tromsø, Vadsø barneskole og Melbu skole. Hadsel videregående skole på Stokmarknes er under oppføring og skal stå klar i 2019.

− Å være entreprenør er å være en samfunnsbygger. Derfor betyr det litt ekstra hver gang vi får lov til å gå i gang med et nytt skolebygg. Vi gleder oss til vi i 2019 kan overlevere en flott og moderne skole til glede for elever og lærere på Brensholmen, sier administrerende direktør Gro Skaar Knutsen i Peab Bjørn Bygg.

Nybygg og oppgradering

Prosjektet omfatter oppføring av ny barne- og ungdomsskole på totalt 1848 kvadratmeter. I tillegg blir det en oppgradering av eksisterende bygg med basseng og gymsal. Det eksisterende bygget er på 869 kvadratmeter.

− Nybygget får bæresystem i stål og hulldekker og plasstøpt heissjakt, trappehus, musikkrom og enkelte avstivingsvegger. Yttervegger blir i bindingsverk av tre med sementbaserte plater og stående kledning på utvendig fasade. Innervegger blir i stål med ulike overflater fra gips til panel, forteller anleggsleder Jan Inge Lilleng.

Peab Bjørn Bygg skal også bygge en tribune som vil gå både på utsiden av bygget og inne i inngangspartiet. Tribunen vil løpe gjennom en glassfasade som går over to plan.

Arkitekt er Norconsult v/Peter W. Søderman. Peabs prosjektleder er Frank Gunnar Bjørn, og anleggsleder er Jan Ingen Lilleng.