Bestilte 1.100 kubikkmeter betong - trengte elleve ganger mer

I arbeidet med rassikringsprosjektet i Deildo på riksveg 13 i Ullensvang var den planlagde leveransen på 1.100 kubikkmeter sprøytebetong, men har nå kommet opp i så mye som 12.500 kubikkmeter.

NRK melder at betongbehovet til prosjektet dermed skal bli hele elleve ganger større enn det Vegvesenet på forhånd trodde.

Byggeleder Terje Nesse i Statens vegvesen sier til NRK at det er skjøre fjellmasser som har utløst det store betongbehovet i Deildo.

– Fjellet var av dårligere kvalitet enn vi trodde. Dermed måtte vi sikre mer med sprøytebetong, bolter og stag, både av hensyn til de som jobber der og de som kjører forbi, sier Nesse.

Det er Ølen Betong som leverer betongen til prosjektet.

– Det er ikke uvanlig at prosjektene trenger mer betong enn først planlagt. Men da snakker man vanligvis om en «sprekk» på ti prosent, sier divisjonesler for ferdigbetong, Stian Berge, til det Medvind24.

På dette prosjektet blir økningen på 1 .036 prosent .

– Det er jo høyt, det er det. Men det er en vurdering som er gjort for å få sikker vei, spare fremtidige vedlikeholdskostnader, og være sikker på at det ikke faller ting ned i veien som ikke skal ned i veien, sier byggeleder Terje Nesse til NRK.