Ill. Stein Halvorsen Arkitekter

Peab landet storkontrakt i Alta

Peab Bjørn Bygg er valgt som totalentreprenør på Alta omsorgssenter. For rundt 600 millioner kroner skal entreprenøren levere 24 000 innholdsrike kvadratmeter sommeren 2020.

– Vi er stolte av å få oppdraget fra Alta kommune, og opplever det som en anerkjennelse av vår kompetanse og erfaring. Dette er et av de største oppdragene vi har hatt noensinne, sier en svært fornøyd Gro Skaar Knutsen, administrerende direktør i Peab Bjørn Bygg.

Fem bygg i massivtre

Altas nye omsorgssenter vil blant annet bestå av 60 omsorgsboliger og 108 sykehjemsplasser fordelt på totalt fem bygg. Hele prosjektet bygges i massivtre.

− Prosjektet passer veldig godt med vår visjon som handler om å bygge fremtidens bærekraftige samfunn. Her får vi muligheten til å bygge et viktig bygg for lokalsamfunnet i Alta. Det er også veldig positivt at byggherren har valgt miljøvennlig massivtre, sier Gro Skaar Knutsen.

Stort og omfattende

Omsorgssenteret får beliggenhet i Alta sentrum. De fem bygningene, som totalt utgjør et areal på rundt 24 000 kvadratmeter, vil bestå av flere avdelinger og funksjoner. Det blir blant annet 54 heldøgns bemannede omsorgsboliger og seks heldøgns bemannede omsorgsboliger for yngre brukere. I tillegg skal det bygges 72 langtids sykehjemsplasser og 36 korttids sykehjemsplasser.

− Utover dette bygger vi kontorlokaler, resepsjon, kafé/kantine, storkjøkken, helsestasjon og legekontor. Parkeringskjeller og tekniske arealer er også med i oppdraget, forteller Per Ivar Rasmussen, distriktssjef for Peab Bjørn Bygg i Finnmark.

− Totalt har vi beregnet at det vil gå med om lag 9500 kubikkmeter betong og 4000 kubikkmeter massivtre, legger han til.

Ferdig i 2020

Oppdraget er en totalentreprise som startet med en samspillsperiode. Arkitekt er Stein Halvorsen Arkitekter. Oppstart er i januar 2018 og prosjektet skal overleveres sommeren 2020. Peabs prosjektleder er Roy Gunnar Berg.