Signering av kontrakten for infrastruktur i de siste tre vindparkene. Foran; Øystein Syltern, daglig leder i Johs. J. Syltern as og Steinar Bysveen, styreleder i Fosen Vind. Bak fra v.; Svein Ole Daltveit, Håvard Larsen og Frank Syltern fra Johs. J. Syltern as, Jan Petter Birkeland og Knut A. Mollestad fra Statkraft; Eivind Torblaa, daglig leder i Fosen Vind og Bjørn Solberg, kontraktsleder i Statkrafts utbyggingsprosjekt.

Johs. J. Syltern bygger tre vindparker for over 600 millioner

Kontraktene for infrastruktur i de tre siste vindparkene i Fosen-utbyggingen er tildelt fosenselskapet Johs. J. Syltern.

Oppdraget har en samlet verdi på over 600 millioner kroner. Entreprenøren har allerede bygget Roan vindpark, som nå er klar for turbinmontasje, står det i en pressemelding fra Fosen Vind.

Kontraktene omfatter internveier, turbinfundamenter og øvrig infrastruktur i Kvenndalsfjellet og Harbaksfjellet vindparker i Åfjord kommune på Fosen, samt Geitfjellet vindpark i Snillfjord. Arbeidet vil påbegynnes før sommeren i år og skal være ferdig til vindmøllene skal reises våren 2020.

- Vi har god erfaring med Johs. J. Syltern fra byggingen av infrastruktur i Roan vindpark og adkomstveien til Storheia vindpark. Det er ekstra gledelig at en lokal tilbyder vant frem i konkurransen om den største anleggskontrakten, sier Eivind Torblaa, daglig leder i Fosen Vind.

- Det lokale næringslivet har vist at det er mer enn bare konkurransedyktig. Før utbyggingen startet, anslo vi at lokale og regionale leverandører ville kunne konkurrere om oppdrag til en verdi av mellom en og to milliarder kroner. Allerede nå kan vi konstatere at trønderske selskaper har vunnet oppdrag for 1,1 milliarder kroner. Regner vi med nasjonale aktører som baserer seg på lokale datterselskap og lokal arbeidskraft, er oppdragsverdien nesten 1,8 milliarder, legger Torblaa til.

Med denne tildelingen er brorparten av arbeidene med Fosen-utbyggingen tildelt. Bare kontraktene for bygging av kraftlinje i de tre siste parkene gjenstår, melder Fosen Vind.