Foto: Sporveien

Oppgraderer planovergangen på Holtet på Ekebergbanen

 Fra og med Skjærtorsdag 29. mars til og 1.april skal planovergangen på Holtet der Ekebergbanen krysser Kongsveien gjennom en omfattende oppgradering.

Dette arbeidet er en del av Trikkeprogrammet i Oslo. Det ligger en plan for infrastrukturoppgraderinger som tar utgangspunkt i at Sporveien, Bymiljøetaten og Vann- og avløpsetaten koordinerer og samkjører sine respektive oppgraderingsplaner. Denne planovergangen er i tillegg nedslitt og trenger reparasjon og vedlikehold.
- Oppgradering og fornyelse av infrastrukturen i Oslo er nødvendig for å imøtekomme internasjonale krav til avstand mellom trikkeskinnene, heter det i en pressemelding.

Det skal utvikles en ny struktur for mottak og drift av nye trikker, i tillegg til anlegg for vedlikehold av trikkens infrastruktur. Alle oppgraderingsarbeider vil foregå innenfor Sporveiens eksisterende områder på Holtet.

Etter ombygging blir Holtet dimensjonert for å gi plass til 43 av de 87 nye trikkene som blir levert. Dette krever blant annet nye og flere spor på baseområdet.

Arbeidet med Holtet base er planlagt ferdigstilt våren 2020.