Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Thon vant frem i rettssak om Sørlandssenteret

Selgerne av en av tomtene ved Sørlandssenteret utenfor Kristiansand mente de hadde krav på over 384 millioner kroner pluss renter. Oslo tingrett ga derimot saksøkte Olav Thon Eiendomsselskap medhold i at tomtekjøpet hadde vært en dårlig investering, og avviste kravet.

Investoren Carl Bergs selskap Invest Sør og Coop Sørvest mente at tomtesalget de gjorde til Thon i 2007 skulle utløse et etteroppgjør. De mente at Thon hadde tjent gode penger på eiendommen etter at han slo den sammen med flere andre og investerte rundt 1,7 milliarder kroner i byggingen av Sørlandssenteret. Samlet mente de at de hadde gått glipp av en gevinst på 384 millioner kroner, og ville ha tilbake dette med renter.

Olav Thon Eiendomsselskap pekte i retten på at Sørlandssenteret har vært en av selskapets dårligste investeringer, ifølge Dagens Næringsliv.

I løpet av rettssaken ble kravet også satt ned til rundt 200 millioner kroner. Men retten fant ikke i saksøkers favør.

I dommen står det: «negativt prosjektresultat og mindreverdier i forhold til det nivået forskuddsbetalingen var basert på. Da er det ikke grunnlag for noe tilleggsvederlag og OTE skal frifinnes», skriver Dagens Næringsliv.

Saksøker ble dømt til å betale sine og motpartens saksomkostninger.