Tidligere Bydrift-direktør og nåværende sjef i Lindås Tomteselskap, Trond Lomsøy. Foto: Lindås Tomteselskap

Vil bygge Silicon Valley utenfor Bergen

Lindås Tomteselskap ønsker seg utvikling av en ny teknologiklynge i det som etterhvert blir storkommunen Alver utenfor Bergen.

Tidligere Bydrift-direktør og nåværende sjef i Lindås Tomteselskap, Trond Lomsøy har nylig levert en høringsuttalelse om hvordan den nye storkommunen Alver utenfor Bergen kan utvikles etter Lindås, Meland og Radøy er slått sammen.

Sentrum i den nye storkommunen vil ligge i Knarvik, 20 minutters kjøring nord for Bergen sentrum.

– Vi har et næringsliv i sterk utvikling og stadig flere virksomheter etablerer seg i den næringsparken vi har i Hagelia som ligger ved sjøen. Dette området kan utvikles ytterligere og større areal kan tas i bruk slik at vi i enda større grad tiltrekker oss innovative virksomheter i en samlet klynge og utvikle vårt eget Silicon Valley. På denne måten skapes det flere arbeidsplasser i kommunen, sier Lomsøy i en pressemelding fra Lindås Tomteselskap.

Tomteselskapet er ingen entreprenør eller utbygger, men eier og kjøper tomter med tanke på hvordan kommunen kan planlegge fremtiden.

– Vi leverer inspill til kommunen som politikerne senere tar stilling til. Vi er en pådriver og tilrettelegger, ikke bare for næringsutvikling, men også innen boligutvikling. Fortetting er noe som står høyt på agendaen både på kort og lang sikt, forklarer Lomsøy.