Mercedes-Benz X-Klasse

Rekordår for Mercedes-Benz Vans

2017 ble nok et rekordår for Mercedes-Benz Vans, Daimlers varebildivisjon. Både i antall enheter, omsetning og EBIT økte resultatene til nye høyder.

Antall solgte biler har økt gjennom de siste fem årene, og Mercedes-Benz Vans har dermed hatt 4 påfølgende rekordår. I 2017 endte antall solgte enheter på 401 000 mot 359 100 i 2016, en økning på 12 prosent, mens omsetningen økte med 3 prosent. Til tross for høye investeringer, i både utvidelse og fornyelse av produktporteføljen, samt nye fremtidsrettede tjenester, endte avkastningen på omsetningen på 9,0 prosent.

- Mercedes-Benz Vans", uttalte under presentasjonen av resultatet: "Grunnlaget for denne suksessen er vår strategi «Mercedes-Benz Vans goes global». Med den sikrer vi vår bærekraftige vekst, så vel som en systematisk utnyttelse av nye forretningspotensialer. Vi har gjort betydelige investeringer i 2017 og vil fortsette dette også i 2018, sier Volker Mornhinweg, leder av Daimlers divisjon, i en pressemelding.

I begynnelsen av fjoråret annonserte Mercedes-Benz Vans investeringer på over to milliarder euro for årene 2017 og 2018. De viktigste investeringene er knyttet til den nye pickupen, Mercedes-Benz X-Klasse, og den nye generasjonen Sprinter, samt innovative systemløsninger som lanseres i forbindelse med kjøretøyene fra Mercedes-Benz Vans.

- Neste generasjon Sprinter, vårt nye flaggskip, vil dessuten markere et vendepunkt, fordi den blir vårt første fullt tilkoblede kjøretøy med totalsystemløsningen adVANce. Mercedes-Benz Vans endrer dermed fra å være en ren kjøretøyprodusent til å bli en leverandør av komplette transport- og mobilitetsløsninger for våre kunder, fortsatte Mornhinweg.