84 mister jobben i S-Bygg-konkurs

Den Nittedal-baserte entreprenøren S-Bygg er begjært konkurs torsdag. Daglig leder frykter de kan trekke enkelte leverandører med seg.

─ Det som har skjedd, er at vi dessverre måtte melde oppbud, og dette er vi fryktelig lei oss for. Dette berører 84 ansatte hos oss, og det er nå først og fremst de ansatte vi tenker på, sier daglig leder Håkon Elvevoll til Byggeindustrien.

Daglig leder Håkon Elvevoll i S-Bygg. Foto: Arve Brekkhus

Entreprenøren har de siste årene hatt en årsomsetning på rundt 300 millioner kroner, og har vært en stor aktør innen rehabilitering i Oslo-området.

Elvevoll ønsker ikke å trekke frem enkeltfaktorer for konkursen, men beskriver konkursen som summen av en serie uheldige omstendigheter.

─ Dette er en slem og trist sak som vi gjerne skulle vært foruten. Vi har slitt litt de siste årene, men det er nå i 2018 vi har kommet inn i en situasjon hvor likviditeten ikke strakk til. Vi har hatt noen prosjekter hvor vi har hatt uoverensstemmelser som vi ikke har fått oppgjør for, sier han.

Ved konkursåpningen har S-Bygg en leverandørgjeld på 119 millioner kroner og kundefordringer på 85 millioner.

─ Vi er lei oss for hvordan dette også kommer til å berøre våre kunder og leverandører. Dessverre tror vi nok noen av leverandørene våre kan bli dratt med i dragsuget etter oss, sier Elvevoll.

S-Bygg-sjefen forteller at han og kollegene den siste tiden har jobbet hardt for å unngå konkurs, og blant annet har jobbet med et eksternt rådgiverteam for å finne løsninger.

─ Mot slutten prøvde vi å få til en frivillig akkord, men dessverre var det et lite mindretall som sa nei til det, og vi hadde ikke rom for en offentlig akkord, sier han.

Elvevoll håper nå på en løsning som lar flest mulig av de som nå mister jobben, vende tilbake til arbeid snart.