Foto: Nye Veier

Nye Veier på sikkerhetsbesøk hos Hæhre og Veidekke

Ledelsen i Nye Veier gjennomførte i går sikkerhetsbesøk hos henholdsvis Hæhre Entreprenør AS og Veidekke Entreprenør AS i forbindelse med utbyggingen av 43 km ny firefelts E6 gjennom Hedmark.

Sikkerhetsbesøket er et viktig tiltak i arbeidet med å redusere antall ulykker og farlige forhold.

Totalentreprenørene Hæhre og Veidekke er nå ferdige med17 prosent av utbyggingen av Kolomoen – Moelv. Etter påske kommer det til å være omtrent 250 maskiner og 550 arbeidere i anlegget.

- Vi i Nye Veier mener at en synlig ledelse virker også innen HMS. At ledelsen i selskapet åpent og ærlig diskuterer farlige forhold med lederne hos totalentreprenørene skaper tillit, sier Ingrid Dahl Hovland, administrerende direktør i Nye Veier i en pressemelding.

Anleggsbransjen har tradisjonelt sett vært utsatt for flere ulykker og skader enn andre bransjer. Denne trenden ønsker Nye Veier å snu.

- Nye Veier arbeider med sikkerhet i alle faser og for alle berørte. Det betyr at alle som arbeider for oss og totalentreprenørene skal komme hele hjem. Dette kan vi kun klare ved at vi sammen med entreprenørene har en god dialog om hvordan vi best kan forebygge uønskede hendelser. Lik risikoforståelse er viktig, sier Hovland.

Utbyggingen av E6 gjennom Hedmark foregår tett på eksisterende E6.

- I praksis er det flere tusen trafikanter, både gående, syklende og bilister, som er inntil anleggsområdet hver dag. Derfor arbeider vi daglig med god og sikker trafikkavvikling for alle trafikantgrupper gjennom det 43 km lange anleggsområdet, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet.

Pr. i dag har det ikke vært alvorlige ulykker eller skader i anlegget.

- Målet og kravet er null ulykker og skader. Ved at både vi og totalentreprenørene daglig fokuserer på farlige forhold og lærer av nestenulykker har vi pr. i dag svært gode HMS-tall å vise til. Under dagens sikkerhetsbesøk har vi oppfordret både Hæhre og Veidekke om å fortsette den gode rapporteringskulturen i forhold til nestenulykker, slik at vi blir enda bedre på å forebygge uheldige hendelser, sier Moshagen.

Nye Veier gjennomfører jevnlige sikkerhetsbesøk i alle utbyggingsområdene.

- Knut Harstad, teknisk direktør i Hæhre, bekrefter det positive med at ledelsen involverer seg i HMS arbeidet. På denne parsellen er det nå et godt innarbeidet HMS-arbeid og samarbeid, sier Harstad.

I tillegg til sikkerhet for arbeidere og trafikanter omfatter sikkerhetsbesøket også tema som blant annet arbeidslivskriminalitet, sosial dumping og trakassering.