Roger Johansen skriver under kjøpspapirene på sin nye bolig. Foto: Bonava

Boligkjøpere overnattet for å kjøpe Bergens-leiligheter

Boligkjøpere i Bergen overnattet i kø lørdag kveld for å sikre seg 17 leiligheter i boligprosjektet Skjoldhagen i Fana.

Alle leilighetene ble solgt under to timer etter salgsstart. – Dette viser at markedet har tatt seg opp, sier regionsjef i boligutviklingsselsskapet Bonava Norge, Andreas Hovden, i en pressemelding.

Roger Johansen og hans kone stilte opp lørdag kveld utenfor boligbutikken i Fana og var aller først i køen for å velge leilighet i Skjoldhagen-prosjektet. De møtte opp såpass tidlig til tross for at boligsalget først startet søndag ettermiddag. Johansen kjøpte leiligheten på vegne av sin sønn.

– Jeg er glad for at avtalen er i boks. Nå er jeg trøtt og vil hjem og sove, humret Roger Johansen da kontrakten var undertegnet. Han forteller at det var lurt å møte opp kvelden i forveien.

– Søndag morgen kom en annen person som ønsket å kjøpe samme leilighet som oss, men han fant heldigvis en annen leilighet han var veldig godt fornøyd med, sier Johansen, og legger til at Bonava slapp de fremmøtte inn i boligbutikken tidlig lørdag kveld. Der fikk de pizza og kaffe.

– Jeg skulle rullere på å stå i køen med min kone og sønn. Men det var ganske trivelig, så derfor tok jeg en lengre køvakt enn planlagt.

Boligmarkedet stiger
Salget av nye boliger steg en prosent i februar sammenlignet med samme måned i fjor, ifølge tall fra Boligprodusentenes Forening. Det er ti måneder siden nyboligprisene har steget.

Sjeføkonom Andreas Benedictow i Samfunnsøkonomisk analyse tror bunnen er nådd i boligmarkedet, og legger tirsdag frem en rapport på en boligkonferanse i Norges Eiendomsmeglerforbund der han spår fire år med boligprisstigning.

Andreas Hovden i Bonava Norge leder for Skjoldhagen-prosjektet og forteller at aktiviteten i markedet for salg av nye boliger i Bergen har blitt høyere etter årsskiftet.

– Selgerne våre forteller om økende interesse for boligkjøp. Markedet var mer avventende for noen måneder siden, sier Hovden. Han påpeker at også andre boligutbyggere har merket den samme tendensen.

Solgte 17 leiligheter på under to timer

Det er 40 leiligheter som selges i første byggetrinn i Skjoldhagen-prosjektet, hvorav 17 ble lagt ut for salg søndag 11. mars. Det ble signert bindende avtaler for alle boligene på under to timer. De resterende leilighetene i første byggetrinn legges ut på salg i løpet av den neste halvannen uken.

– Mange hadde skaffet seg nok informasjon slik at de var kjøpeklar straks boligene ble lagt ut til salg. Det er faste priser i prosjektet og «førstemann til møllen», sier Andreas Hovden i Bonava Norge.