Fra venstre: Petter Blomkvist (EBA), Jon Syrtveit (Kruse Smith), Even Røsstad (Kruse Smith), Øyvind Johnsen (EBA/BYGGOPP), Bjørn Velken (Kruse Smith).

Kruse Smith ble årets lærebedrift i EBA Agder - Jon Syrtveit ny styreleder

Årsmøtet for Entreprenørforeningen - Bygg og anlegg i Agder ble gjennomført fredag 9. mars 2018. Avtroppende styreleder Are Westbye i Veidekke Entreprenør gir stafettpinnen videre til Jon Syrtveit i Kruse Smith Entreprenør. 

Syrtveit tar nå sin andre periode som styreleder etter en pause på fem år. Øvrige medlemmer i styret blir nestleder Olav Orthe fra Skanska Norge, Richard Strømme fra Kaspar Strømme, Jørund Løland fra Agderbygg og Lars Reme fra BRG Entreprenør. Varamedlemmer er Atle Monan fra Veidekke Entreprenør og Tom Arne Aamodt fra Mur i Sør.

Godt fornøyd
Regionleder i EBA Agder Petter Blomkvist er meget fornøyd med sammensetningen i styret.

- I min tid som leder av lokalforeningen så har jeg hele tiden vært særdeles fornøyd med hvem som bekler styrerollene. Medlemsbedriftene i EBA Agder signaliserer og tydeliggjør viktigheten av at det er personer som bekler topproller i sine virksomheter og avdelinger og fungerer som gode sparringspartnere for regionleder, det er jeg takknemlig for, det gir oss innsikt og handlingsrom, sier han.

Kruse Smith ble årets lærebedrift
Kruse Smith er utropt til årets lærebedrift i Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg i Agder .

Kruse Smith har i flere år ligget tett på i vinnersporet men er blitt slått på målstreken. Nå nådde de imidlertid helt opp.

Årets vinner har gjort mange grep gjennom flere år:

* Selv om de har vært nede på oppdrag og ordrereserver så har de opprettholdt en fast masse på rekrutteringssiden, med en tydelighet og trygghet på at de skal være forutsigbare og med en forvissning om at markedet skal opp igjen.
* De har strukturert sitt arbeid og samler de faglige lederne jevnlig for drøfting og erfaringsutveksling sammen med opplæringskontoret.
* Ved revisjon av ISO-sertifiseringen så er lærlingearbeidet tydelig beskrevet og det settes krav til både bedrift og deres arbeid opp i mot opplæringskontoret.
* De har en jevn høy andel av lærlinger per i dag på over ti prosent på alle fag.

Prisen ble mottatt av Jon Syrtveit Regiondirektør Syd, Bjørn Velken Anleggsdirektør, Arne Reidar Bronebakk Avdelingsleder drift og Even Røsstad Bemanningskoordinator.