Bytter ut 12.000 tonn asfalt på oppsmuldret E18-strekning

Asfalten på en rundt ti kilometer lang strekning på E18 gjennom Østfold må skiftes ut etter at den har gått i oppløsning i vinterkulden.

Det skriver NRK Østfold i en artikkel på sine nettsider onsdag kveld.

– Det begynte mot midten, så har det spist seg utover. Jeg vil tro at det har vært en del steinsprut, sier byggeleder Per Kristoffersen i Statens vegvesen.

Asfalten på en omkring ti kilometer lang strekning av motorveien mellom Ørje og Eidsberg har, ifølge artikkelen, ikke har tålt vinterværet og gått i oppløsing.

– Det er et dekke som rakner fullstendig etter bare ni år. Vi hadde forventet betydelig lenger levetid, sa nylig byggeleder Jan Lindahl i Statens vegvesen til NRK.

Det raske forfallet tok for alvor av etter nyttår. De siste ukene har veien blitt lappet og feiet i håp om å begrense skadene, men nå har Vegvesenet startet jobben med å bytte ut asfaltdekket, skriver NRK.

Hovedveien mellom Oslo og Stockholm er stengt en uke mens det øverste asfaltlaget skrapes. Først i juni regner vegvesenet med å legge på 12.000 tonn asfalt som erstatning.

Normalt ville vegvesenet unngått å gjøre denne jobben mens det fortsatt er vinter. Likevel har situasjonen blitt såpass prekær at de har valgt å gjøre det allerede nå.

– Vi så at dekket begynte å rakne mer og mer. Vi har reparert partier, men det har fortsatt å rakne. Det ble så mye at vi måtte velge å frese bort all asfalten i slitelaget, sier Kristoffersen.