- Økende interessere for leie i Stavanger

- Vi registrerer at det igjen er større etterspørsel etter utleieboliger fra olje og gassbransjen, noe som medvirker til økte leiepriser i Stavanger, sier administrerende direktør, Vibecke Lyse Augdal i Utleiemegleren i en pressemelding.

Det er Utleiemeglerens måndelige oversikt fra flere av de største byområdene i Norge som viser dette. Men det er forskjeller fra by til by.

Oslo:

Det kostet nå i snitt 8850,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 0,3% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 5,2%.

For en 2-roms kostet det i snitt 12.335,- kroner, dette er en oppgang på 0,3% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2%.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 15.316,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 1%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,6%.

- Valg av riktig leietaker er viktig i dagens leiemarked, da det dessverre er svært mange som har fått betalingsmislighold registrert på seg.

Forslag fra Finanstilsynets side om å beholde boliglånsforskriften, men med endringer i det særskilte Oslokravet om 40 prosent egenkapital på sekundærboliger. Blir forslaget vedtatt, gjør dette at investorer igjen kan se mot Oslo-markedet, sier daglig leder Vemund Holmen hos Utleiemegleren Sinsen.

Bergen:

Det kostet i gjennomsnitt 10.162,- kroner å leie en 2-roms i Bergen. Sammenlignet med forrige måned, er det en nedgang på 3,9%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 9,8%.

Det kostet i gjennomsnitt 12.287,- kroner å leie en 3-roms i Bergen. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 6,8%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 5,9%.

- Markedet har tatt seg litt opp siden før jul. Det er 9% færre annonserte utleieobjekter nå, enn for en måned siden. Det er fortsatt få interessenter per bolig og mye å velge mellom for attraktive leietakere. Vi merker at bransjer som tidligere leide mange boliger, blant annet oljebransjen, nå leier færre boliger enn for et par år siden. Etterspørselen fra firmaer som jobber i oljerelaterte bransjer har imidlertid begynt å ta seg noe opp igjen. Det store antallet boliger til leie gjør at leietakerne har mye å velge mellom og god tid til å vurdere flere alternativer. Vi merker at flere boligeiere som har forsøkt å selge boligen sin uten å ha oppnådd ønsket pris, tar kontakt og heller ønsker å leie ut boligen en periode, sier daglig leder ved Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

Stavanger:

For en 2-roms kostet det i snitt 8942,- kroner, dette er en nedgang på 2,3% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 10,5%.

En 3-roms kostet i snitt 13.509,- kroner per måned. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 5,6%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 13,3%.

-Det er nå 433 annonserte boliger til leie på Finn.no, mot nærmere 1000 annonserte på det meste.Trenden med sterkere leiepriser fortsetter for både 2-roms og 3-roms sammenlignet med snittet for 2017.Prisen på 2 roms i februar ligger på 8942,- som er 2,2% ned fra forrige måned, men allikevel 2 % høyere enn snittet for 2017 og hele 11,8 % høyere enn for februar i fjor. Prisen på 3 roms i februar ligger på kr 13509,- som er opp 6% fra januar. Snittet hittil i år ligger på kr 13129,- som er hele 19,6 % høyere enn for 2017. Det er fortsatt stor interesse fra flere av de store selskapene, og vi ser en klar indikasjon på at leieprisene går over i en positiv utvikling, sier daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Trondheim:

I Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsnitt 10.410,- kroner i februar, som er en oppgang på 5,4% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 3%.

For en 3-roms var snittleien 12.055,- kroner, dette er en nedgang på 14,2% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 10,6%.

- Fortsatt mange boliger på leiemarkedet. På grunn av det store antallet utleieboliger har prisene gått noe ned. Vi forventer at markedet skal bedre seg mot sommeren, og vi ser at antallet boliger annonsert har gått noe ned i det siste, sier daglig leder ved Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

Romerike:

I snitt kostet det 10.464,- kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 2,5%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 8,8%.

En 3-roms leilighet på Romerike kostet i snitt 11.828,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 10,2%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 1,6%.

- Vi har opplevd samme tendens i februar som i januar. Det er mange annonserte objekter ledige på markedet. Leietakerne har mange alternativer å velge imellom og det krever flere visninger enn normalt før boligene blir leid ut, sier daglig leder ved Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen,

Asker og Bærum:

I Asker og Bærum kostet det i gjennomsnitt 10.766,- kroner for en 2-roms, som er en oppgang på 6,4% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 9,4%.

For en 3-roms kostet det i snitt 14.121,- kroner for en 3-roms. Dette er en oppgang på 4,5% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor er dette en oppgang på 1,7%.

- Utover i februar så vi at leieprisene omsider begynte å nærme seg gjennomsnittet for fjorårets leiepriser i Asker og Bærum. Selv med rekordmange boliger til leie den siste måneden, er det jo positivt for utleierne at leieprisene likevel er litt på vei opp igjen. Kanskje er dette et tegn på at markedet er i ferd med å stabilisere seg på et mer normalt nivå fremover mot våren, sier daglig leder ved Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom-Anders Andersen.

Drammen:

I snitt kostet det 9553,- kroner å leie en 2-roms leilighet i Drammen. Sammenlignet med forrige måned er dette en nedgang på 10.1%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 2,1%.

I snitt kostet det 13.657,- kroner å leie en 3-roms leilighet. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 8,7%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 8,4%.

-Leiemarkedet i februar har vært stabilt. Trenden fra de siste månedene forsetter også denne måneden med mange boliger til leie og få interessenter på de ulike objektene. Vi får stort sett leid ut boligene, men det må påregnes litt lengre tid enn det var f.eks. i høst. Antall boliger til leie på finn.no i Drammen har hatt en nedgang på 25%. Dette kan tyde på at markedet er i ferd med å stabilisere seg, sier daglig leder ved Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.