Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

OsloMet får master i bygg- og konstruksjonsteknikk

Et nytt masterstudium i bygg- og konstruksjonsteknikk, som gir kandidatene sivilingeniørtittel, lanseres på OsloMet fra høsten 2018.

Det skriver det nye Oslo-universitetet i en pressemelding på sine nettsider.

Masterstudiet vil, ifølge pressemeldingen, passe for søkere med treårig byggingeniør- eller maskiningeniørutdanning som ønsker et faglig og akademisk supplement til utdanningen.

Professor Gro Markeset, som har vært ansvarlig for utviklingen av studiet, sier hun er glad for at OsloMet nå kan tilby denne etterspurte masterutdanningen.

Les mer om Institutt for bygg- og konstruksjonsteknikk ved OsloMet her.

Hun legger til at studiet har fokus på tidsaktuelle problemstillinger som klimatilpasning av bygninger, bærekraft, livsløpsanalyser, bestandighet og levetid av konstruksjoner og bygningsinformasjonsmodellering (BIM) – temaer som hun mener i liten grad dekkes i andre tilsvarende utdanninger i Norge.

Et sakkyndig utvalg har vurdert planene for det nye masterstudiet, og peker, ifølge pressemeldingen, på at det har fått en emneplan som fungerer godt, og at den vitenskapelig staben er godt rustet til å følge opp studiet.

Universitetet har, ifølge meldingen, godt utstyrte laboratorier, er arbeidslivsrettet, og skal ha tett samarbeid med den regionale byggenæringen.

Universitetsstyret vedtok det nye studiet 6. mars 2018, og har dermed opprettet det første masterstudiet som universitet.

Det er nå mulig å søke, og søknadsfristen er 15. april.