Styreleder I Bergen Group, Hans Petter Eikeland (til venstre) og administrerende direktør i Vitek, Carl Christian Sibbern. Foto: Vitek

Bergen Group kjøper Vitek

Bergen Group ASA har inngått avtale om kjøp av den Bergen-baserte rør- og avløpsspesialisten Vitek AS.

Det skriver Vitek i en pressemelding onsdag.

– Dette gir Vitek nye vekstmuligheter, sier styreleder Jan Olav Jørgensen om oppkjøpet.

Daglig leder Carl Christian Sibbern i Vitek uttaler i pressemeldingen at han ser frem til å jobbe med Bergen Group.

– Vi synes dette er veldig spennende. Vi rigger oss for fremtiden og det enorme potensialet som finnes i markedet. I lang tid har det vært for lite fokus på vann og avløp, og derfor er det et enormt etterslep som skal tas igjen. I en tid hvor bransjen konsoliderer og konkurransen øker, er gode vekstmuligheter avgjørende for å lykkes, sier Sibbern.

Kjøpsavtalen inkluderer også det heleide datterselskapet Vitek Miljø AS. Styreleder Hans Petter Eikeland i Bergen Group mener Vitek har gode vekstmuligheter.

– Kjøpet av Vitek er et viktig steg i prosessen med å styrke konsernets posisjon som en leverandør av produkter og tjenester som er konkurransedyktige i nasjonale vekstmarkeder. Vitek tilfører også en ny aktivitet og nye markedsområder for Bergen Group, sier han i pressemeldingen.

Vitek har vært en del av Tertnes Holding i ti år, hvor den Bergen-baserte forretningsmannen og industribyggeren Jan Olav Jørgensen er hovedaksjonær. Jørgensen vil fortsatt være sentral i den videre utviklingen av Vitek, heter det i meldingen.

– Salget av Vitek til Bergen Group vil bidra til å styrke selskapets vekstambisjoner. Sammen med våre nye eiere skal vi ta posisjoner i et fremtidsrettet marked med et betydelig potensial. Vitek-selskapene er ISO sertifiserte og deres solide miljøkompetanse og godt dokumenterte kvalitetsleveranser gjør selskapene til en attraktiv aktør, sier Jørgensen.