Digitaliseringsrådgiver Einar Jarbo i Dalux (til venstre) og Tore Bakken, driftsingeniør i NINA. Foto: Dalux

NINA digitaliserer med helt ny Dalux-løsning

NINA (Norsk institutt for naturforskning) har startet samarbeid med BIM-spesialist Dalux for digitalisering av forvaltning, drift og vedlikehold (FDV) av NINA-huset i Trondheim.

Det skriver Dalux i en pressemelding tirsdag.

Avtalen innebærer at NINA vil håndtere alle oppgaver og planlagt vedlikehold gjennom bruk av FDV-systemet DaluxFM. Alle tekniske anlegg registreres med informasjon om leverandør, serviceavtaler og garantier – informasjon som vil være tilgjengelig for driftspersonalet via QR-koder, nettbrett og mobiltelefon, heter det i meldingen.

– Vi i NINA er nøye på de valgene vi tar. Etter grundige gjennomganger med de ulike aktørene på markedet, falt valget på DaluxFM. Dette på grunn av det ryddige og enkle brukergrensesnittet av modulene i webgrensesnittet og appen. Jeg ser allerede nå at løsningen til Dalux bidrar med å effektivisere vår hverdag som driftere. Ved hjelp av QR-koder har de faste rundene på NINA-huset blitt mye mer effektive, uttaler Tore Bakken, driftsingeniør på NINA-huset, i pressemeldingen.

Dalux har vært aktive på det norske marked med løsningen Dalux Field siden 2013, og med DaluxFM siden begynnelsen av 2018.

– Vi er veldig fornøyde med at NINA, som den første byggeier i Norge, tar i bruk DaluxFM. NINA har en ambisiøs driftsorganisasjon som vil digitalisere byggdriften sin, og vi er svært glade for at de har valgt DaluxFM til dette formålet, sier digitaliseringsrådgiver i Dalux, Einar Jarbo.