Stortinget kan sees fra byggegropen i Nedre Vollgate hvor enorme masser er gravd ut for å gjøre plass til en ny tunnel. Tunnelen skal gå fra Rådhusgata og helt fram til det nye post- og varemottaket under Wessel plass. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Multiconsult mener påstand om ekstraregning er uriktig

Stortingspresidenten hevder en regning på 95 millioner kroner utgjorde en stor del av den siste byggesprekken. Ifølge Multiconsult var det 12 millioner kroner.

Da den nye kostnadsoverskridelsen på 500 millioner kroner ble kjent tidligere i februar, forklarte stortingspresident Olemic Thommessen (H) det delvis med ekstraregningen for prosjekteringshonorar. Ifølge Thommessen har selskapet Multiconsult lagt til 95 millioner kroner i økt honorarkrav i forhold til det som lå til grunn i kalkylen.

Selskapet bestrider denne beskrivelsen, skriver Dagbladet.

– I november i fjor varslet vi Stortinget om at prosjektet per nå ligger an til å behøve 12.000 flere prosjekteringstimer fra oss. Det betyr økte prosjekteringskostnader på om lag 12 millioner, ikke 95 millioner som Thommessen har hevdet, sier Gaute Christensen i Multiconsult til avisen.

I tillegg påpeker han at Stortinget ble varslet i november om de økte kostnadene. Det skal dermed ikke ha vært noen økning i utgiftene knyttet til Multiconsult fra november til kostnadsoverskridelsen ble kjent i februar.

Selskapet har gitt Stortingets presidentskap en månedlig oppdatering i utgiftene som må påregnes, opplyser han.

Terje Olsen, avdelingssjef i Stortingets eiendoms-, sikkerhets- og serviceavdeling, sier at det dreier seg om økte kostnader på 95 millioner kroner, men at økningen har påløpt siden estimatet som ble lagt fram i midten av 2016.