Vegvesenet inviterer innovasjonspartnere

Statens vegvesen vil ha med seg bransjen på dialog og innovasjonspartnerskap rundt sikkerhetsløsninger i tunnel, og inviterer til en dialogkonferanse i starten av mars.

1. mars arrangerer Statens vegvesen dialogkonferanse på Radisson SAS Gardermoen. Her vil de legge grunnlaget for utarbeidelsen av et konkurransegrunnlag for et innovasjonspartnerskap rundt løsninger for å oppdage hendelser, gi informasjon om hva som skjer og bidra til selvredning ved hendelser i tunnel.

Vegvesenet har inntil ni millioner kroner til utviklingen av løsninger på dette feltet.

Les mer om anskaffelsen på doffin.no.

Innovasjonspartnerskap er en ny konkurranseform som ble innført 1. januar 2017. Ordningen skal gjøre det lettere for det offentlige og næringslivet å samarbeide om å utvikle ny teknologi og nye løsninger, der bedriftene konkurrerer om å lage de beste løsningene.

Statens vegvesen inviterer nå til markedsdialog med leverandørindustrien for å få innspill på utfordringen knyttet til selvredning ved hendelser i tunnel. Vegvesenet skriver i invitasjonen at de gjennom markedsdialogen vil informere om behov og utfordringer på området.

– Vi håper at vi gjennom markedsdialogen kan nå ut til et bredt spekter av leverandører, også de som ikke tidligere har levert løsninger til veisystemene, uttaler Vegvesenet i invitasjonen.