Nye «Norske byggeklosser» ruller over kinoene

Komedieklassikeren «Norske byggeklosser» har fått en totaloppussing, og hadde Norgespremiere onsdag. 

«Norske byggeklosser» er en helt nyskrevet historie, basert på den norske klassikeren. Atle Antonsen spiller hele elleve ulike karakterer, mens Rolv Wesenlund spilte åtte roller i 1972. I andre roller finner vi Anders Baasmo Christiansen, Ine Jansen og Anne Marit Jacobsen.

- Jeg har alltid drømt om å få lage en skikkelig komedie for det norske kinopublikummet, og med dette stjernelaget av noen skuespillere gleder jeg meg over å endelig kunne få vise noen klipp fra filmen, sier regissør Arild Fröhlich, som også har skrevet manus sammen med Antonsen.

Anders Baasmo Christiansen og Ine Jansen spiller et par slutten av 30-årene som arver et hus etter alt for mange år i sokkelleiligheten i huset til Jens` mor. I det oppussingen er i gang hoper problemene seg opp i møte med plan og bygg, polske arbeidere og ikke minst den alternative arkitekten.

Etter hvert som prosjektet skrider frem innser de at det er ikke huset man bor i, men hva man fyller det med som egentlig betyr noe.

«Norske byggeklosser» er en komedie om oppussing og alle situasjonene som oppstår når evne ikke nødvendigvis matcher ambisjoner.

Filmen produseres av Jørgen Storm Rosenberg og Kjetil Omberg i 74 Entertainment AS.

I filmen, som hadde premiere 21. februar, vil nok mange i byggenæringen kjenne igjen flere av næringens virksomheter som på en eller annen måte medvirker i filmen. Dette gjør at flere selskaper i disse dager også har satt opp en rekke spesialvisninger for egne ansatte og andre samarbeidspartnere rundt om i landet.