Markedsansvarlig Elling Wirum i Grade Floor. Foto: Grade FloorGrade Floors skjærererobot skal gi mindre svinn. Foto: Grade FloorFoto: Grade Floor

Grade Floor med mineralullisolert taksystem

Grade Floor lanserer et nytt tilskudd til sitt traktformede, prefabtaksystem med mineralull som isolasjonsmateriale.

Det skriver Grade Floor i en pressemelding.

I 2014 lanserte Grade Floor AS et traktformet våtromsgulvsystem med plater i EPS. Platene legges rett på flatt underlag og gir, ifølge meldingen, sirkulært fall til sluk på kort tid.

Høsten 2016 kunne Buskerud Blikk for første gang i Norge installere oppfølgeren GradeRoof med samme prinsipp for tak.

– Vi utviklet opprinnelig en skjærerobot som skar EPS med glødetråd. For å gi entreprenørene økt valgfrihet og fordoble vårt eget markedspotensial, har vi nå gått inn i mineralullmarkedet ved å videreutvikle roboten med en roterende hardmetalltråd, sier markedsansvarlig Elling Wirum i Grade Floor.

– Roboten skjærer mineralull som om det var smør, sier han i pressemeldingen.

Selskapet produserer verken EPS eller mineralull selv, men utplasserer roboter i isolasjonsprodusenters produksjonslinje. Dette øker prisen på selve isolasjonen i størrelsesorden 20-30 prosent, men Grade Floor skriver i pressemeldingen at dette skal tjenes inn flere ganger gjennom redusert materiell og tidsforbruk.

– Svinnet på byggeplassen av Grade Roof er i praksis null. Det som oppstår ved tilskjæring i produksjonen kan resirkuleres direkte. På byggeplassen er svinnet kanskje så mye som 30 prosent for tradisjonelle systemer, hevder Wirum.