Gol-ordfører Heidi Granli fikk æren av å sage over en 2x2, for å markere åpningen av nye Maxbo Gol, med god hjelp fra varehussjef Per Rune Andersen (tv.) og Maxbo-sjef Thomas Støkken. Foto: Terje BjørnsenFoto: Terje BjørnsenMaxbo-sjef Thomas Støkken kom med blomster for å gratulere varehussjef Per Rune Andersen med åpningen.Foto: Terje Bjørnsen

Nye Maxbo på Gol blir første varehus med ny profil

Torsdag åpnet et helt nytt Maxbo Varehus på Gol. Det blir det første i Norge med ny Maxbo-profil.

- Denne åpningen markerer starten på Maxbos mål om å gjenreise faghandelen, sier Maxbo-sjef Thomas Støkken i en pressemelding.

Det nye varehuset blir sentralt plassert på Glitre i Gol. Her står nå et helt nytt bygg med 1100 kvadratmeter med verktøy, maling, skruer og alt man kan forvente hos Maxbo. I tillegg er det en trelasthall på cirka 700 kvadratmeter, inkludert en enkel og effektiv drive-through-løsning.

Ny profil og tung satsning
Varehuset blir også Norges første med ny Maxbo-profil. Det første man ser på fasaden, er en justert logo. Borte er den røde firkanten og den grønne trekanten. Blåfargen i logoen har også blitt mørkere og mer sofistikert. Inne er merkingen tydeligere, med en ny grafisk profil. Etter hvert får de ansatte også nye uniformer.
- Nytt designet er blant de små justeringene vi gjør i Maxbo nå. Den store satsingen er på proffmarkedet og målet om å ta en tydelig posisjon som faghandel, sier Thomas Støkken, administrerende direktør i Løvenskiold Handel og sjef for Maxbo-kjeden.
- Det inkluderer blant annet en økt satsing på trelast, gulv og maling, sier Støkken.

Vil vekke lidenskapen
Varehussjef Per Rune Andersen er stolt over å åpne et helt nytt og moderne varehus. Han har allerede planen klar.
- Vårt mål er å vekke lidenskapen hos kundene, og hjelpe dem med å fullføre drømmene sine. Derfor er vi ekstra opptatt av å ha de beste ansatte, som har den gløden og kompetansen som skal til for å klare det. Dette blir kjempemoro, sier Andersen.
Maxbo Gol vil tilby varer og tjenester til både hobbysnekkere og de profesjonelle, med en egen Maxbo Proff-avdeling.
- Vi ser at det er proffene som i økende grad tar over oppussingsjobbene, særlig de som krever en spesiell type kunnskap. Før i tiden var det nok flere vanlige forbrukere som satte i gang med prosjekter de ikke alltid kunne noe om. Det er mer enn nok å ta tak i hjemme likevel, så hobbysnekkere lever i beste velgående.

Alt under ett tak
Maxbo har allerede vært til stede Gol, men disse lokalene har ikke lenger levd opp til de kravene Per Rune Andersen har satt seg.
- Gamle Maxbo Gol har til nå vært i fire forskjellige bygninger, og det har vært krevende å drifte. Nå er det fantastisk å få alt under ett tak, og få helt moderne lokaler som er tilpasset slik Maxbo er i dag. Her blir det lyst og trivelig, med flotte utstillinger, sier Andersen.
Han driver allerede Maxbo i Nesbyen og på Geilo, som han har brukt som modell for nye Maxbo Gol.
Varehuset gir også lokale arbeidsplasser, med 13 årsverk.
- Dette skaper flere gode og trygge arbeidsplasser her i området. Løvenskiold Handel, som står bak Maxbo, har røtter tilbake til 1649. Da er det lov å si at man tenker langsiktig, sier varehussjefen.

Satser på Hallingdal

Maxbo-sjef Thomas Støkken har stor tro på området.

- Både Gol og resten av Hallingdal er et viktig satsingsområde for oss. I kommunene i Hallingdal bor det rundt 20 000 innbyggere, og rundt påsketider er antallet tilnærmet ti-doblet. Gol er på mange måter Hallingdals midtpunkt. Det er et naturlig handelssentrum og ligger strategisk til på vei mellom øst og vest. Målet for nye Maxbo på Gol er å doble omsetningen før 2020, sier Støkken.

- I tillegg har vi flere planer for Hallingdal, men det kan jeg ikke røpe ennå.