Ledergruppen utenfor Oslokontoret: Tore Schjetlein (f.v.), Lise Rystad, Jørn Narud, Emelie Tornberg, Ole Wiig og Thor Arne Kleppan. Foto: Charlotte Wiig

Narud Stokke Wiig lanserer ny strategi og skifter navn til  NSW Arkitektur

 – Sentralt i den nye strategien vår er flere yngre, faglige ledere med ansvar for firmaets fire satsingsområder. Vi har endret navn, engasjert ny daglig leder og vil være tydelige på at vi er arkitekter for hele landet, med fokus på by, innland og kyst, forteller styreleder og arkitektgründer Ole Wiig i NSW Arkitektur.   

Fakta om NSW Arkitektur:

NSW Arkitektur har i dag 60 ansatte fordelt på hovedkontoret i Oslo, avdelingskontoret i Svolvær og StudioNSW på Hamar. Firmaet ble etablert i 1979 som Narud Stokke Wiig (NSW) og skifter nå navn til NSW Arkitektur. 

– Det overordnede formålet med strategien er å optimalisere organisasjonen slik at vi kan tolke fremtidens behov og ligge i forkant av utviklingen. Vi skal forstå de lange linjer og hvordan verden endrer seg. Vi skal inn i den nye tiden på en visjonær måte, med miljø og bærekraft i fokus, i tråd med det grønne skiftet, utdyper Ole Wiig.

Nytt navn
De har endret navnet fra Narud Stokke Wiig (NSW) til NSW Arkitektur.

– Dette gjør vi fordi vi ønsker å reflektere teamet vårt og firmaets kompetanse, fremfor enkeltpersoner slik vi har gjort siden oppstarten i 1979. Navneendringen representerer ikke et generasjonsskifte, men en fremtidsrettet videreføring av firmaet, sier Wiig i en pressemelding.

Fundamentet i den nye strategien til NSW Arkitektur er å styrke selskapets fremtidsrettede holdning og være dagsaktuell, ved å følge med i tiden og være åpen for endringer i samfunnet.

– Derfor styrker vi oss med yngre medarbeidere som vil være interaktive med arkitekter som har betydelig erfaring og kompetanse fra et firma som har vært aktiv i snart førti år, sier Wiig, som er en av gründerne av NSW.

Av de 60 ansatte i NSW Arkitektur, er 25 prosent internasjonale, erfarne og unge medarbeidere fra 10 land.

Styrket ledelse
Lise Rystad har rollen som firmaets daglige leder.

– Rystad har betydelig erfaring som arkitekt i NSW i mange år, og, inntil nylig, mange års erfaring som en av lederne ved utvidelsen av Gardermoen flyplass på vegne av NSW Arkitektur. Emelie Tornberg og Thor Arne Kleppan har begge, til tross sin unge alder, betydelig erfaring både i NSW Arkitektur og internasjonale arkitektfirmaer, sier Wiig. Tornberg og Kleppan skal styrker det faglige lederteamet sammen med Ole Wiig, Jørn Narud og Tore Schjetlein.

Wiig peker på at NSW har i alle år tilbudt helhetlige arkitekttjenester.

– Disse innbefatter også spesialkompetanse som nå synliggjøres klarere, gjennom fire satsningsområder og som styrker firmaets tverrfaglige oppgaveløsninger. NSW Arkitektur har allerede etablert ressursgrupper for følgende satsingsområder: Plan; By- og stedsutvikling; Interiør og design og Bærekraft, miljø, landskapsintegrert design, sier Wiig.

Han peker på at med kontorer i Oslo, Hamar og Svolvær i Lofoten skal NSW Arkitektur være strategisk godt posisjonert til å kunne håndtere spennende utfordringer over hele landet.

– Vi har strategisk posisjonert oss gjennom tre kontorer, i hovedstaden Oslo, innlandsbyen Hamar og i kystbyen Svolvær. Vår visjon er å utvikle tanker og planer for den beste utvikling av storbyen, innlandsbyen og kyst-Norge, sier Wiig.

I tillegg til Norge vil firmaets geografiske nedslagsfelt opprettholdes.

– NSW Arkitektur vil fortsatt engasjere seg i utenlandske oppdrag der hvor mulighetene byr seg, sier han.

Hele kontoret på studietur i de sveitsiske alper. Foto: NSW Arkitektur