WSP søker folk i Trondheim

WSPs avdeling for infrastruktur og samferdsel i Trondheim ansetter nå prosjektledere, byggeledere og prosjekteringsledere.

— Det er avanserte og kompliserte prosjekter regionen vår står ovenfor i årene som kommer. WSP er og skal fortsette å være den kompetansen de viktigste samfunnsaktørene trenger for å skape reell verdi i regionen vår, sier Anne Kristine Misund, som i oktober startet som avdelingsleder for samferdsel og infrastruktur i WSP i en pressemelding.

Nasjonal transportplan 2018-2029 viser at Norge står ovenfor utbygginger for rundt 500 milliarder de neste syv årene, og Norsk Vann har gjort undersøkelser som tyder på at investeringsbehovet hos kommunene innen VA-sektoren er på vei opp mot 500 milliarder de nærmeste 12-13 årene.

— Utbygging av grønn infrastruktur er kjempeviktig for å skape bærekraftige samfunn, i møte med klimautfordringene og behovet for byer med tilrettelegging av god folkehelse og høy trivsel. Dette krever riktig kompetanse og en helhetlig tankegang i prosjektene som igangsettes, helt fra tanken om et prosjekt er plantet, sier Misund.

Misund var tidligere teknisk sjef i Trondheim kommune, og har erfart hvor verdifullt det er å leie inn kapasitet og kompetanse på prosjektledelse, når prosjektene blir store og kompliserte og behovet for spesialistkompetanse melder seg.

— Som teknisk sjef hos en stor byggherre så jeg både behovet for og verdien av å leie inn ressurser. Her i WSP har vi spesialistkompetanse både lokalt og nasjonalt i Norge, og gjennom konsernfellesskapet kan vi dra nytte av ekspertise, kompetanse og kapasitet fra en hel verden. Uansett hvor kompleks oppgaven i prosjektet er, har vi en kollega med erfaring og kompetanse til å løse den, sier Misund.

Dette behovet tar den nyansatte lederen på alvor og hun gjorde det derfor til en av sine første oppgaver i WSP å bemanne opp avdelingen hun leder. Selv forteller hun at hun valgte WSP på grunn av mulighetene.

— I WSP får jeg jobbe for mange ulike byggherrer, på ulike oppdrag og spennende prosjekter. På den måten får jeg både innsikt i ulike måter å jobbe på og jeg får bred erfaring fra bransjen. Det er også inspirerende å jobbe i et internasjonalt miljø.