Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen markerte oppstarten av Condottes drill & split-arbeid mot Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

Solvik-Olsen i Follobane-møter: - Bane NOR forventer Condotte vil lykkes

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) følger Follobanen Condottes økonomiske situasjon tett. - Bane NOR forventer at Condotte vil lykkes med å refinansiere selskapet.

- Samferdselsdepartementet har tett kontakt med Bane NOR i denne saken, og vi har blant annet avholdt møte i departementet i uken som gikk. Bane NOR følger aktivt opp situasjonen, både for å være best mulig oppdatert om Condottes situasjon og ikke minst for å sikre at det ikke slår negativt ut for Follobanen, skriver Ketil Solvik-Olsen i en e-post til Byggeindustrien.

- Forventer Condottes lykkes med restrukturering

Videre skriver han at Bane NOR er optimister på vegne av Condottes fremtid på det norske prosjektet.

- BaneNor har fulgt den finansielle situasjonen for Condotte tett siden sommeren 2017. Condotte har som kjent jobbet for å få på plass konkursbeskyttelse etter italiensk lovverk (ganske likt USAs lovverk). Bane NOR forventer at Condotte vil lykkes med å refinansiere selskapet og etablere grunnlaget for god og stabil utvikling av selskapets prosjekter i Norge, skriver Solvik-Olsen.

- Vil unngå negative effekter for fremdrift

Samferdselsminister legger til at det også jobbes med løsninger for å sikre prosjektet på kort sikt.

- Samtidig jobber BaneNor aktivt for å unngå at selskapets likviditetsutfordringer får negative effekter for fremdriften i prosjektet og for Condottes underleverandører i Norge. De har løpende dialog både med Condotte og selskapets underleverandører, og i den forbindelse forbeholder de seg retten til å ta i bruk de rettigheter man har i kontraktene inngått med Condotte, dersom behovet for oppstår, skriver Solvik-Olsen.