Enorm utbygging nærmer seg i Lørenskog

Det pågår for tiden en rekke større utviklingsprosjekter rundt om i landet - og flere regioner er i vekst. Det er derimot få regioner som kan vise til et aktivitetsnivå som vi nå ser på Romerike.

Både på øvre og nedre Romerike pågår det storstilte utbygginger med Jessheim og Lillestrøm som de tyngste motorene. Her står byggekranene meget tett – og det bygges ut i stor stil både når det gjelder bolig, næring og andre offentlige prosjekter. Denne delen av landet representerer nå det kraftigste vekstområdet i Norge. Nærheten til hovedstaden preger utbyggingen i hele denne regionen – og Gardermo-effekten har for lengst blitt en stor driver for denne delen av regionen.

Torsdag kunne Byggeindustrien fortelle at eiendomsutvikler Fjellhamar Bruk Eiendom AS er i ferd med å realisere planene om å utvikle en 125 måls tomt i Lørenskog – på de tradisjonsrike arealene som har huset virksomheten til Icopal. Man estimerer at det i dette prosjektet alene vil bli investert og bygget ut bolig og næringsprosjekter til en verdi av rundt sju milliarder kroner. Planene som nå er lagt frem inneholder rundt 1.500 boliger samt næringsarealer. Sentralt i utbyggingsselskapet sitter tidligere OBOS-sjef Martin Mæland og tidligere leder for Icopals virksomhet i Norge, Lars Næss. De har dermed solid erfaring både på gjennomføring av denne typen prosjekter, og ikke minst hvilke muligheter som ligger i tomteområdene. Dette vil utvilsomt gi et løft for hele nedre Romerike – og ikke minst for områdene rundt utviklingsarealene. Man har jobbet med planene om å utvikle dette området gjennom flere år – men som kjent tar det tid å få slike store prosjekter gjennom alle instanser slik at man kan komme videre med selve realiseringen av planene. Nå er man optimistiske med tanke på fremdrift, og ser for seg å starte utbyggingen i løpet av 2020. Arbeidet starter med byggingen av en ny skole, i regi av kommunen. Deretter vil det gå slag i slag – og er en utbygging som naturligvis vil gå over mange år.

Dette er bare ett eksempel på alt som skjer i Romerikskommunene. Utbyggingstakten er stor og planene mange.

Alt ligger til rette for en videre vekst også for årene fremover på Romerike. Det er fortatt bra med tomtearealer å ta av – og prisene ligger fremdeles lavere enn vest og syd for Oslo. Det er derfor ikke overraskende at mange som velger å flytte fra Oslo, ikke minst småbarnsfamiliene, velger å se nordover når de skal finne seg nye hjem. Dette er nok en tendens som bare vil fortsette også i årene fremover.