Vi fornyer oss i jubileumsåret

Året vi nettopp har startet på blir et spesielt år for oss i Byggeindustrien - 2018 er året vi kan feire vårt 50-årsjubileum - og dette vil bli markert på flere ulike måter.

Historiens første utgave av Byggeindustrien så dagens lys i 1968. Stifterne av bladet, Entreprenørenes Landssammenslutning og Entreprenørenes Servicekontor hadde lenge gått svanger med ideen og ønsket om å etablere et magasin som både skulle nå bransjen innad og virke som en informasjonskanal utad. Med redaktør Aage Møst på plass ble den første utgaven trykket og distribuert i april 1968. Mye har endret seg siden den tid – men grunntanken om at bladet skal være et viktig sted for nyheter, reportasjer, debatt og fakta om og for næringen – og samfunnet rundt oss, er fortsatt det som driver medarbeiderne i Byggeindustrien.

Byggenæringen har vært gjennom enorme omveltinger gjennom disse 50 årene – og vi i Byggeindustrien er stolte over å ha vært en del av denne utviklingen gjennom alle disse årene.

Bygg og Anlegg Media AS, som gir ut Byggeindustrien, er i dag mer enn selve bladet Byggeindustrien. Vi driver bygg.no, vi eier Byggenæringens Mediesenter og arrangerer de årlige Byggedagene for å nevne noe.

Vårt 50-årsjubileum vil bli markert på flere ulike måter gjennom året. Blant annet vier vi en egen utgave til å fortelle om våre 50 første år i virke. Du vil også finne drypp fra vår historie i hver av de 20 utgavene vi gir ut i løpet av året – og du vil også i utgavene fremover kunne være med i en konkurranse som omhandler Byggeindustrien. (Den første oppgaven finner du her) Jubileet vil selvsagt også bli markert på bygg.no i tiden fremover.

I jubileumsåret vil vi samtidig vise frem bladet Byggeindustrien i ny drakt. Årets første utgave, som kommer ut i disse dager, har vært gjennom en betydelig fornying. Du vil kjenne igjen mye fra før, men det er også mye som er nytt. Og det er ikke bare bladets innpakning som er fornyet – du vil også finne flere nye elementer i utgavene. Vi har gitt bladet layoutløft – vi har jobbet med inndelingen av de ulike seksjonene i bladet og vi har blant annet utvidet Magasin-delen. Målet er at våre nyhetsartikler, reportasjer og temasaker skal gi dere mange gode leseopplevelser og nyttig kunnskap også i årene som kommer.

Vi håper du er fornøyd med resultatet.

Ps. Husk at du også kan lese en digital versjon av Byggeindustrien på bygg.no. Her finner du også et søkbart arkiv av bladet tilbake til 1984. Denne tjenesten er forbeholdt våre abonnenter. (Gå inn på www.bygg.no/digitalarkiv)