Håkan Magnusson, administrerende direktør for BMI Group i Norge (til venstre) og Geir Vernan, daglig leder for Schiedel Skorsteiner. Foto: BMI Group

Schiedel tar over Icopals piper

Schiedel Skorsteiner tar over Icopals elementpiper, stålpiper og Celcius+. Pipe- og ildstedspesialisten sikter mot en omsetning på over 100 millioner i 2018.

Det skriver BMI Group, som eier Icopal og Zanda takstein, i en pressemelding onsdag.

BMI Group samler nå, ifølge meldingen, hele virksomheten rundt piper og ildsteder i datterselskapet Schiedel Skorsteiner AS.

– Endringene vil gi fordeler til kunder, partnere og de som monterer. Vi får muligheten til å bygge ytterligere spesialkompetanse som totalleverandør, sier Geir Vernan, daglig leder for Schiedel Skorsteiner, i pressemeldingen.

Håkan Magnusson, administrerende direktør for BMI Group i Norge, uttaler at han også har tro på endringen.

– Vi ser et stort potensial i denne nyheten. Piper og ildsteder har ligget utenfor Icopals kjerneforretning, og det er bedre for alle at våre gode produkter håndteres av en så kompetansetung organisasjon som Schiedel. Endringen vil gi oss begge bedre muligheter til å utvikle våre virksomheter, sier Magnusson, og påpeker at Icopal og Zanda (Monier) som ny og sammenslått organisasjon nå får enda bedre forutsetninger til å fokusere på tak og tette bygg.

Overføringen av produktansvaret skjedde ved nyttår. Schiedel får også tilgang til Icopals logistikk-løsninger, og pipe- og ildstedspesialisten har som mål at satsingen skal gi en vekst på over 20 prosent i 2018.

– Vi skal nå øke omsetningen til over 100 millioner kroner. Vi får nye kunder, sterkere posisjon i markedet og tilgang til et større forhandlerapparat. I tillegg vil nye regler og forskrifter sikre et større totalmarked. Nye byggeforskrifter krever, med noen få unntak at alle nye eneboliger og småhus skal ha pipe, og det vil skape en større etterspørsel etter våre løsninger, sier Vernan.