CLT-element heises på plass. Foto: Jørgen Tycho/Oslotre

Første veggelementer i massivtre på plass på Valle Wood

Mandag 15. januar monterte NCC Building de første veggelementene i massivtre på Valle Wood på Helsfyr i Oslo - Norges største næringsbygg i massivtre.

Om prosjektet:

Type: Kontorbygg
Byggetid: 1. kvartal 2017 – 1. kvartal 2019
Byggherre: NCC Property Development
Entreprenør: NCC Building
Entrepriseform: Samspillkontrakt
Kontraktverdi: 190 millioner kroner eks mva
Størrelse: 6.700
Arkitekt: Lund+Slaatto 

CLT-elementene til heis og trappesjaktene i prosjektet er

på cirka 9 x 2,85 meter og veier 2,5 tonn.

Den første lasten med massivtre-elementer ankom byggeplassen allerede mandag denne uken. Først mandag fikk man se de første elementene bli løftet på plass.

– I dag har vi startet montasjen av de første veggelementene i massivtre. Veggelementene er cirka 9 meter høye, går over 2 etasjer og utgjør første del av en stabiliserende sjakt for trapp, heis og tekniske anlegg på bygget, sier Steinar Kjus, prosjektleder i NCC Building.

– Så snart sjaktene er montert følger søyler og bjelker i limtre. Deretter kommer montasjen av dekkeelementer i massivtre. Vi regner med å bruke 2 1/2 uke pr etasje, fortsetter Kjus.

Det er Oslotre AS som har designet og utviklet trekonstruksjonen, og den blir montert av Oslotre & Øystein Henriksen AS

Valle-utviklingen er en stor satsing for NCC. Totalt investeres det i overkant av 1,5 milliarder kroner på det fem etapper lange kontorprosjektet.

- Valle Wood i massivtre er et nyskapende bygg for NCC. Utvikling av bygg i massivtre er viktig både for selskapets forretningsstrategi samt selskapets miljø- og bærekraftperspektiv. Valle Wood vil på sikt spare over 40 prosent CO2-utslipp sammenlignet med et oppdatert referansebygg, heter det i en melding fra selskapet.

Steinar Kjus. Foto: NCC

Første byggetrinn til en verdi på 190 millioner kroner er på 6700 kvadratmeter og planlegges ferdigstilt Q1 2019. Totalt vil hele kontorprosjektet Valle bestå av 60.000 kvadratmeter når alle fem byggetrinn står ferdig.

– Vi har sett fram til dette med spenning i over et år nå og er endelig i gang. Vi regner med at dette prosjektet vil tilføre NCC nyttig kompetanse på massivtre som vi tror byggemarkedet vil etterspørre mer av i tiden fremover, sier Kjus tydelig stolt.

Foto: NCC