Bård A. Nielsen og Ellen Kathrine Lie på solcelleprosjektet på Campus Vestfold.

OneCo kjøper Minienergi

OneCo, et norsk industrikonsern med 800 ansatte og 1,5 milliarder i omsetning, spisser satsingen på solenergi gjennom etableringen av OneCo Green Energy. Som et ledd i etableringen har OneCo kjøpt solenergiselskapet Minienergi AS, som inngår i det nye selskapet.

- Solenergi er en drivkraft i det grønne skiftet som skal prege norsk og internasjonal industri. OneCo Green Energy har som ambisjon å være Norges største leverandør av anlegg for solfangere, solceller og hybridanlegg til både privat og offentlig sektor, sier Bård A. Nielsen, som leder det nye selskapet.

Som ledd i satsingen kjøpte OneCo i desember 2017 selskapet Minienergi AS, som ble etablert av seriegründer Ellen Kathrine Lie i 2006 og tilbyr beregninger og prosjektering av solcelleanlegg for både industri- og boligprosjekter. Lie vil inneha en sentral posisjon som forretningsutvikler i OneCo Green Energy.

- OneCo Green Energy har en bred portefølje på utstyr og tjenester knyttet til utnyttelse av solenergi i kombinasjon med andre fornybare energikilder. Vi er allerede totalleverandør på solcelleanlegg og solfangere, og drifter energiproduksjonsanlegg innen vann og vind. Vår posisjon innen prosjektering, installasjon og vedlikehold vil styrkes i takt med det grønne skiftet, sier Ellen Kathrine Lie i en pressemelding.

Campus Vestfold
Selskapet har fått en god start, bygger for tiden et stort solcelleanlegg til Statsbyggs nye campus på Høyskolen i Vestfold. Anlegget består av 1.860 paneler som produserer 400.000 kWh, tilsvarende det årlige strømforbruket til rundt 20 husstander - en fjerdedel av skolens strømforbruk.

OneCo Green Energy har en stor ordrereserve og bygger for tiden også et solfangeranlegg – basert på oppvarming av vann – til Bråset Bo og omsorgssenter i Røyken kommune.

Grønn byggeskikk
OneCo har kjerneaktiviteter innen olje og gass, infrastruktur, industri, fornybar energi og bygg. Selskapet har kontorer i Kristiansand, Sandnes, Bergen, Oslo og Drammen. OneCo Green Energy skal bygge moderselskapets kompetanse på grønn energi i alle regioner.

- OneCo Green Energys grønne kompetanse som skal plugges inn i det nasjonale OneCo-systemet og bidra til en mer klimavennlig byggeskikk i Norge, sier Nielsen, som har stor tro på feltets forretningspotensiale.

- Vi er fremoverlente på hva vi kan bidra med i utvikling og leveranse av energianlegg som leverer grønn energi. Vi skal for eksempel levere carports med soltak for både garasjeanlegg og enkelthusstander. Nå får du støyskjermer med solpanel istedenfor plank, og fasadeintegrerte solpanel til hus og næringsbygg, sier Nielsen.