Bygger bilsenter  på 80 dager

1. februar, etter kun 80 effektive byggedager, åpner Mandal Bil, med bilforretning og -verksted, i Mandal.

Det skriver avisen Lindesnes i en artikkel på sine nettsider.

– Jeg har aldri før vært borti så god logistikk i en byggeprosess tidligere. Det er det, sammen med god planlegging, som har gjort det mulig å reise bygget så raskt, sier daglig leder i nye Mandal Bilbutikk AS, Espen Regevik.

Sammen med Gumpens Auto og TT Anlegg er bilselgeren i ferd med å ferdigstille det 2.000 kvadratmeter store bygget på industriområdet på Jåbekk i Mandal. 1. februar åpner bilforretning og -verksted her.

Ole Tom Heggland blir daglig leder for bilverkstedet registrert som Mandal Bilverksted AS. Verkstedet og bilforretningen samles under Mandal Bil AS.

Byggestart var 13. november, og selv om byggetillatelsen kom 6. november, og det ble gjort noe grunnarbeid på tomten i form av graving og sprengning i forkant av den offisielle byggestarten, utgjør de effektive arbeidsdagene kun 80 dager, heter det i artikkelen i Lindesnes Avis.

– Når det først ble bestemt at det skulle bygges, var det like greit å få det ferdig fort. Når det er vinter, blir arbeidet også mer komplisert, og vi måtte gi på før jul. Det var så vidt det gikk, medgir Tom Eikså overfor avisen.

– Det har nok vært mellom fem og 35 mann i sving her hver dag, sier byggeleder Steffen Strømme i TT Anlegg.

Totalt koster investeringen på Jåbekk mellom 20 og 30 millioner kroner. Espen Regevik, Tom Eikså og Per Helge Gumpen sitter med 33 prosent eierandel hver.