Erik Urheim og Eskild Andersen i Nordic - Office of Architecture. Foto: Knut Ramstad

Ny sjef i Nordic – Office of Architecture

1. januar 2018 overtok Eskild Andersen som daglig leder i Nordic — Office of Architecture.

Han har vært ansatt som arkitekt i firmaet siden 2007 og har solid erfaring med ledelse av store kompliserte prosjekter, blant annet var han ansvarlig for utbyggelsen av den nye terminalen på Flesland som åpnet i august 2017. Eskild Andersen har gjennom flere år som partner i Nordic fått dyp innsikt i firmaets drift og har de siste par månedene blitt satt inn i en rekke av sine nye oppgaver, for å sikre en smidig overgang. Han har i de siste tre år sittet i selskapets styre.

- Vi ønsket en daglig leder som er arkitekt, kjenner kontoret fra innsiden og som vi vet kan håndtere alle aspektene ved å drive et stort kontor. Nordic — Office of Architecture har i dag 160 dyktige medarbeidere og det vil blir flere i årene fremover. Vi har mange, store og komplekse prosjekter i flere land. Eskild har vist seg som en svært dyktig og strukturert leder og var derfor et naturlig valg som daglig leder, sier Gudmund Stokke i en pressemelding.

Skiftet skyldes at avtroppende daglig leder, Erik Urheim, går inn som prosjekteringsgruppeleder for utbyggingen av Nytt regjeringskvartal, et prosjekt Nordic som del av Team URBIS vant etter plan- og designkonkurransen med påfølgende forhandlinger høsten 2017.

- Det er et stort privilegium å kunne få velge mellom to så store og utfordrende jobber, men Nytt regjeringskvartal veide tyngst både for kontoret og for meg personlig, sier Erik Urheim.

- Det er store sko å fylle. Erik har gjort en utrolig jobb de siste årene, sier Andersen.

- Jeg måtte tenke meg litt om før jeg sa ja. Alle vil jo helst være direkte inne i prosjekter, men når det kom til stykke var det en mulighet jeg ikke kunne si nei til - en utrolig spennende utfordring, legger han til.