Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Ønsker kandidater til Årets Bygg og Årets Anlegg 2017

Under Byggedagene 2018, som arrangeres 14. og 15. mars, skal prisene Årets Bygg og Årets Anlegg deles ut. Juryen ønsker nå innspill til kandidater til prisene.

Juryen som skal nominere prosjekter og kåre en vinner i Årets Bygg og Årets Anlegg 2017 er allerede i gang med juryarbeidet, og de ønsker nå næringens innspill til aktuelle kandidater.

Juryen er i gang med å plukke ut kandidater. Foto: Stefan Offergaard

– Det ferdigstilles hvert eneste år en rekke flotte prosjekter rundt om i landet. I juryarbeidet ønsker vi å gå bredt ut for å finne de beste kandidatene til nominasjonene i de to klassene, sier juryleder Kjersti Folvik.

Hun håper nå byggenæringens aktører kommer med en rekke forslag på kandidater. Forutsetningen er at prosjektet er ferdigstilt og overlevert i løpet av 2017. Juryen har mulighet til å nominere tre til fem prosjekter i hver klasse.

Juryen har flere kriterier å ivareta i sine vurderinger av prosjektene.

– Årets Bygg og Årets Anlegg er priser hvor vi ønsker å fremheve helheten, det vil si hvordan prosjektet er planlagt og gjennomført og at det tjener sin hensikt, sier Folvik.

Prosjektene som vinner frem bør være gjennomført som planlagt innenfor budsjett og tidsplan. Prosjektet må ha gode HMS-tall, god kvalitet og kunne fremvise at miljø er hensyntatt.

– Vinnerne skal være forbildeprosjekter med eksempler på god byggeskikk og arkitektur, legger Folvik til.

Send kortfattet tekst merket med prosjektets navn og Årets Bygg eller Årets Anlegg 2017 innen 4. januar 2018 til: Kjersti Folvik kjersti.folvik@ngbc.no eller Arve Brekkhus ab@bygg.no (mobil: 901 34 888).

Juryen består av: Kjersti Folvik, Arne Skjelle, Kari Sandberg, Morten Lie, Harald Martin Gjøvaag, Heidi Berg, Arve Brekkhus og Lene Eikefjord.

Vinnerne av Årets Bygg og Årets Anlegg 2017 blir kåret på ByggeGallaen under Byggedagene 14. mars 2018.