Foto: ForsvarsbyggFoto: ForsvarsbyggFoto: Forsvarsbygg

Nytt stridsvognverksted på Frigård

Forsvarsbygg har etablert nytt verksted for Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) for vedlikehold av stridsvogner og andre tunge kjøretøy på Frigård lager ved Værnes.

- Samarbeidet med NATO-allierte som USA og United State Marine Corps (USMC) er viktig for norske soldater, viktig for vårt Forsvar og viktig for Norgem heter det i en pressemelding fra Forsvarsbygg.

For å understøtte Marine Corps Prespositioning Program – Norway (MCPP-N) har Forsvarsbygg etablert et nytt stridsvognsverksted på Frigård lager ved Værnes i Trøndelag.

- Forhåndslagringsprogrammet er viktig for Norge. Å få på plass dette verkstedet er en milepæl for oss da det gjør det mulig å ivareta vedlikeholdet av det forhåndslagrede materiellet til marinekorpset, sier Svein-Arild K. Ivarrud, sjef ved MEB-seksjonen, Regional logistikkledelse Midt.

Prosjektet med etablering av stridsvognverkstedet ble på igangsatt for å understøtte vedlikeholdet av det forhåndslageret materiellet i Norge. Det er MEB-seksjonen under Regional logistikkledelse Midt/FLO Forsyning som har ansvaret for å forvalte materiellet, og som dermed er brukere av bygget.

Det nye verkstedet er moderne og vil dekke behovet for å kunne gjøre vedlikehold av stridsvogner og andre tunge kjøretøy. Verkstedet vil også benyttes for inspeksjoner og klargjøring for utlevering til og mottak etter US Marines sine øvelser og operasjoner.

- Nå har vi fått et egnet lokale med de hjelpemidler vi trenger for vedlikehold av tunge kjøretøy, spesielt vil jeg nevne løftebukken og krana som er dimensjonert for å kunne håndtere det tunge materiellet. Så snart vi får på plass alle verktøyene vi trenger så ser det nye verkstedet veldig bra ut! Sier den fornøyde MEB-sjefen Svein-Arild K. Ivarrud.

- Vi håper vi har bygd et verksted som Forsvaret vil bli godt fornøyde med. Forsvarets medvirkning i prosjektet har vært stor, noe som har vært viktig for å bygge et verksted tilpasset det materiellet som skal vedlikeholdes, sier prosjektleder i Forsvarsbygg, Randi-Grethe Pedersen.