WSP og Vista Analyse skal utrede for Jernbanedirektoratet

WSP vant i samarbeid med WSP Sverige og Vista Analyse delområdene konseptvalgutredninger og fremsyn (scenario) i Jernbanedirektoratets rammeavtale knyttet til jernbanerelaterte utredninger.

Maren Foseid, avdelingsleder i WSP.

Jernbanedirektoratet skal løse framtidens samferdselsutfordringer og bidra til bedre mobilitet, mer miljøvennlige alternativer, lavere klimautslipp, færre ulykker og mer verdiskapning i samfunnet.

Vi ser frem til flere spennende prosjekter gjennom denne rammeavtalen, og vi gleder oss til å være med og fremme gode løsninger innen samferdsel, sier Maren Foseid, avdelingsleder i WSP.

WSP og Vista Analyse har god kompetanse på fremsyn og tilrettelegging av scenarioprosesser og andre fremsynsmetoder.

Når det gjelder kompetanse innen fremsyn er særlig svenskene langt framme i nordisk sammenheng.WSP Sverige har et større analysemiljø som har gjort flere trendanalyser for person- og godstransport, regionutvikling og klimaspørsmål, først og fremst i Sverige, men tanken er å overføre den erfaringen til norske forhold etter hvert, forteller Foseid.

Vista Analyse har utviklet metoder og rammeverk der fremsyn- og scenariometodikk benyttes i samspill med tradisjonelle transportmodeller. I tillegg har Vista Analyse makromodellen NOREG, som også er egnet som grunnlag for fremsynsanalyser.

Gjennom samarbeidet med WSP Sverige og Vista Analyse drar vi nytte av toppkompetanse innen samferdsel samtidig som vi tilbyr Norges beste kompetanse innenfor prosjektledelse tidligfaseog samfunnsøkonomi, avslutter Foseid om den nye avtalen.