Backe Entreprenør signerer avtale med Rendra

Backe Entreprenør og det norske programvare selskapet Rendra har inngått en omfattende konsernavtale. Fra 2018 blir alle Backes prosjekter modellert og fulgt opp i 3D.

- Rendra vil bli brukt i alle faser av prosjektene, fra prosjektering til produksjon og overlevering, sier Backes kategorisjef for BIM, Cato Hoel i en pressemelding fra selskapet.

- Bruk av åpen-BIM står i sentrum i verktøyet. 3D modellene og digitale tegninger er tilgjengelig i et enkelt brukergrensesnitt tilrettelagt for håndholdte enheter ute på byggeplassen. Dette er i tråd med Backes digitaliseringsstrategi, om at verktøy skal være brukervennlig, funksjonelt samt øke produktiviteten, legger Hoel til.

Ole Kristian Kvarsvik fra Rendra forteller at de er veldig glade for det tette samarbeidet med Backe.

- Backe utfordrer oss og gir oss gode innspill til hvilken retning vi bør satse videre. Nå vil vi få tilbakemelding og erfaring fra endra flere prosjekter, hvilket igjen fører til at vi kan gjøre Rendra enda bedre. Derfor er tett kontakt med brukerne på byggeplassen viktig for oss, sier Kvarsvik.

- Foreløpig har 35 prosjekter tatt i bruk Rendra, målet er 50 innen andre halvdel av 2018. Vi ser at dette gir alle involverte i prosjektene bedre oversikt og kontroll, helt fra prosjekteringsfasen frem til det faktisk skal bygges ute på plassen. Neste steg for oss blir å koble alle våre digitale prosesser sammen slik at vi får en helhetlig digital byggeprosess fra A til Å og klarer å se sluttproduktet vi skal bygge på et mye tidligere tidspunkt. Det gir gevinster til våre samarbeidspartnere også. I tillegg til dette er vi i gang med å systematisere bruk av VR i våre anbud og tilrettelegge for AR (Mixed Reality) på våre byggeplasser som vil gi brukerne en helt ny opplevelse av sluttproduktene. Det er veldig mye spennende som skjer i bransjen vår for tiden og vi synes det er utrolig gøy å være med på utviklingen, utdyper Hoel.