Line Henriette Holten. Foto: Gunnhild Sørås

Ny samfunnspolitisk direktør i Tekna

Line Henriette Holten, tidligere stortingsrepresentant fra KrF, er ansatt som ny direktør for samfunnspolitikk i fagorganisasjonen Tekna.

Generalsekretær Ivar Horneland Kristensen sier i en pressemelding at Tekna har høye ambisjoner for Norges teknologiske fremtid, og er svært glad for at en så erfaren og dyktig politiker skal bistå Tekna med å tydeliggjøre og fremme organisasjonens politikk. Tekna representerer 73 000 teknologer og realister med høyere utdanning innen teknisk- naturvitenskapelige fag.

- Våre medlemmer er sterke bidragsytere til innovasjon, teknologiutvikling og høy produktivitet, og derfor jobber vi for at de skal få trygge arbeidsforhold og berettigede vilkår. I tillegg til å sette søkelyset på etiske dilemmaer med ny teknologi, jobber vi også for å skape verdier for samfunnet gjennom et bredt og aktivt engasjement. Her vil Line Henriette spille en viktig rolle, understreker Kristensen.

Holten har hatt en solid politisk karriere og representerte Østfold på Stortinget mellom 2005-2017. Hun har vært medlem av Energi- og miljøkomiteen, Helsekomiteen og nå sist i Næringskomiteen. I tillegg var hun Stortingets femte visepresident i seks år. Holten har vært parlamentarisk nestleder i KrFs stortingsgruppe fra 2011 til 2013, og en periode i 2014. Hun var politisk rådgiver for Dagfinn Høybråten, først i Sosial- og helsedepartementet (2001–04) og deretter i Arbeids- og sosialdepartementet (2004–05).

- Etter 18 år i norsk topp-politikk, gleder jeg meg til å bidra til et mer bærekraftig og innovativt samfunn gjennom Tekna. I mitt politiske engasjement innen miljø og klima, samt næringspolitikk, har jeg sett hvor viktig innovasjon og teknologiutvikling har vært for byggingen av Norge. Svarene for fremtidens Norge ligger nettopp i drivkraften og kunnskapen som Teknas medlemmer har.

Holten starter i stillingen 3. januar 2018. Hun rapporterer til generalsekretæren og inngår i ledergruppen.