Petter Quinsgaard, administrerende direktør i Abax Group.

Abax etablerer seg i Tyskland

Teknologiselskapet Abax åpner sitt første kontor i Berlin. Tyskland blir selskapets niende marked siden 2009.

Det skriver Abax i en pressemelding onsdag.

– Vi ser frem til åpningen av kontor i Tyskland, et svært viktig og strategisk marked for Abax. I likhet med resten av landene vi er etablert i, er også det tyske markedet opptatt av teknisk solide løsninger som bidrar til å forenkle hverdagen for selskaper med små og mellomstore bilflåter, eller prosjektstyring for folk som jobber ute i felt. Det gjelder både for å sikre en kostnadseffektiv drift av selskapene, og for å ivareta skattemessige krav, sier Petter Quinsgaard, administrerende direktør i Abax Group i pressemeldingen.

Det tyske markedet har, ifølge meldingen, godt over tre millioner yrkesbiler. Likevel er markedet fortsatt ungt med en markedspenetrasjon på moderate 15 prosent når det kommer til å ta i bruk nye software-løsninger innen telematikk og Connected Car-segmentet, skriver Abax.

Teknologiselskapet håper dette kan bidra til å øke porteføljen på 210.000 lisenser fordelt i åtte markeder.

Selskapet har, ifølge pressemeldingen, levert gjennomsnittlige veksttall på over 30 prosent de siste fem årene. I juni 2017 ble de kjøpt av det internasjonale investeringselskapet Investcorp for 1,8 milliarder norske kroner. Tyskland blir det første landet Abax etablerer seg i etter oppkjøpet.