Adm. dir. Egil Skavang (t.h.) delte ut diplomet til Svein Bjørberg.

Svein Bjørberg fikk overrakt Byggenæringens hederspris

Siv. ing. Svein Bjørberg (Multiconsult) fikk tirsdag det synlige beviset på at han er tildelt BAE-rådets Byggenæringens hederspris 2016.

Det var adm. dir. Egil Skavang som delte ut diplomet til Bjørberg på et OSCAR-arrangement hos Multiconsult tirsdag.

Bjørberg er en markant skikkelse i byggenæringen. Han er først og fremst kjent som foregangsmann og pådriver for fremveksten av bygg og eiendomsforvaltning, og senere eiendomsledelse, som fagområde i Norge.

Hedersprisen deles ut av BAE-rådet, til kandidater som har gjort en stor innsats for å styrke BAE-næringens renommé.

I begrunnelsen heter det blant annet:
«Svein Bjørberg har vært en drivkraft og et fyrtårn i å utvikle bygningsforvalterfaget i Norge og internasjonalt, og har stått på barrikadene i arbeidet med å sikre kvalitet og redusere byggfeil og bygningsskader i byggenæringen gjennom de 51 årene han har arbeidet som rådgiver. Som FOU-sjef i Multiconsult og professor II ved NTNUs fakultet for ingeniørvitenskap har Bjørberg tatt initiativet til, og ledet, en rekke forsknings- og utviklingsprosjekter som har bidratt til å flytte kunnskapsfronten på flere fagområder.»

Hedersprisen går til kandidater som øker næringens synlighet i samfunnet, løfter større deler av næringen faglig eller har gitt et betydelig bidrag til styrket innovasjon, samspill eller seriøsitet i næringen.