Oppegård og Ski skal hete Nordre Follo kommune

Oppegård kommune og Ski kommune slås sammen til én kommune fra 1. januar 2020. Navnet på kommunen er Nordre Follo kommune.

Nordre Follo kommune vil ha 53.000 innbyggere, jevnt fordelt mellom Ski og Oppegård. Kommunestyret i den nye kommunen skal ha 47 medlemmer.

Navnet ble avgjort tidligere i høst etter en engasjert debatt.

– Jeg er glad for at vi nå kan avklare navn på flere av de nye kommunene. Nå er de formelle rammene på plass for det videre arbeidet, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Sammenslåingen av de to kommunene ble avgjort da kommunereformen ble vedtatt i Stortinget i juni.

Kommunene Askim, Eidsberg, Hobøl, Spydeberg og Trøgstad slås sammen til Indre Østfold kommune, med totalt 45.000 innbyggere og 133 kommunestyrerepresentanter.

–Jeg er lettet over at den nye kommunen som vi sammen skal bygge endelig kan kalles noe annet enn 5K, og at det blir et nytt og samlende navn. Indre Østfold kommune er nøytralt og beskrivende, selv om noen helt sikkert ønsket seg et mer kreativt navn, sa Eidsbergs ordfører Erik Unaas i oktober.

Drammen, Nedre Eiker og Svelvik er også blant kommunene som skal slås sammen – de blir til Drammen kommune. Også Asker, Hurum og Røyken slås sammen, og får navnet Asker kommune.