Arild Østgård og Gro Skaar Knutsen. Foto: Ørjan Bertelsen

Østgård skal lede Peabs norske byggvirksomhet - Skaar Knutsen blir sjef for Peab Bjørn Bygg

Fra 1. januar 2018 får Arild Østgård totalansvaret for Peabs byggvirksomhet i Norge. Samtidig tar Gro Skaar Knutsen over som administrerende direktør i Peab Bjørn Bygg.

Peab Bygg i Norge fra 1. januar 2018:

* Arild Østgård adm. dir. for Peabs byggvirksomhet i hele Norge

* Gro Skaar Knutsen adm. dir. Peab Bjørn Bygg

* Per Ivar Rasmussen viseadm. dir. Peab Bjørn Bygg

* John Ivar Mejlænder-Larsen, adm dir Peab AS

* Kjetil Runningen, viseadm dir Peab AS

* Kjetil Nordang, adm dir Peab K. Nordang

– Økt samordning og felles satsing på egne håndverkere og lærlinger skal styrke utviklingen av Peab Bygg i Norge, heter det i en melding fra selskapet.

Arild Østgård er fra nyttår ansatt som administrerende direktør i det nyopprettede selskapet Peab Bygg Norge. Han blir samtidig en del av ledergruppen for forretningsområdet Bygg i Peab-konsernet.

− Byggregionene i Norge har de senere årene hatt en positiv utvikling, og jeg er glad for at Arild takket ja til å lede Peabs byggvirksomhet i Norge. Med økt samordning vil vi styrke den videre utviklingen for Peab Bygg i Norge, sier Stefan Danielsson, forretningsområdedirektør Bygg i Peab-konsernet.

Fra nyttår vil Peabs byggvirksomhet i Norge bestå av tre regioner med nedslagsfelt på Østlandet, Vestlandet og Nord-Norge. Merkevarene er henholdsvis Peab, Peab K. Nordang og Peab Bjørn Bygg.

− De tre regionene har veletablerte lokale merkevarer, og står stødig hver for seg. Vi skal videreutvikle og bygge videre på styrkene i hver region. Samtidig skal vi øke samordningen slik at regionene bidrar til å styrke hverandre og Peab Byggs totale utvikling nasjonalt, sier Arild Østgård.

Egne håndverkere og lærlinger

Han sier kundene ikke vil oppleve noen endringer som følge av omorganiseringen, men at de på sikt vil oppleve en positiv utvikling av Peab Bygg i Norge. En viktig suksessfaktor er ifølge Østgård satsing på egne håndverkere og lærlinger.

− Som en samfunnsbygger og stor arbeidsgiver lokalt og nasjonalt ønsker vi å fremheve vår satsing på egne håndverkere og lærlinger. Vi vil gjøre det vi kan for å ivareta og sikre fagkunnskap og håndverkstradisjoner i Norge. Om vi skal fortsette å levere bærekraftige byggeprosjekter i fremtiden må vi satse aktivt på denne yrkesgruppen, fastslår han.

De tre regionene ledes fra 1. januar 2018 av Gro Skaar Knutsen, som er ny administrerende direktør i Peab Bjørn Bygg, John Ivar Mejlænder-Larsen, administrerende direktør i Peab og Kjetil Nordang, administrerende direktør i Peab K. Nordang.

Ny sjef i Peab Bjørn Bygg

Fra 1. januar 2018 overtar Gro Skaar Knutsen over som administrerende direktør i Peab Bjørn Bygg etter Arild Østgård, som da går over i rollen som som sjef for Peabs byggvirksomhet i Norge. Viseadministrerende direktør blir Per Ivar Rasmussen.

− Jeg er svært glad for at Gro og Per Ivar har tatt utfordringen med å lede Bjørn Bygg og Peab sin nordligste region, sier Arild Østgård.

− Gro har ledet virksomheten i Tromsø med gode resultater. Per Ivar har satt Bjørn Bygg og Peab på kartet i Finnmark, og sammen vil disse to utgjøre et godt team med stort fokus på bedriftens ansatte, egne håndverkere og en sterk satsning på lærlinger, sier Østgård.

Klare ambisjoner

Knutsen sier hun forventer action og interessante utfordringer i jobben som administrerende direktør.

– Selskapet leverer et rekordresultat i 2017, og 2018 kan bli minst like bra. Med alle våre ansatte håndverkere og funksjonærer har vi store muligheter for å bli bedre. Vi skal blant annet jobbe mer strukturert med planlegging og involvering. Samtidig skal vi som bedrift forsøke å ta bedre vare på den enkelte. Vi er godt i gang med systemer for å ivareta dette, sier Skaar Knutsen.

Beste praksis

Peab Bjørn Bygg har vokst mye de senere årene, og er i dag en av de største entreprenørene i Nord-Norge med tanke på antall ansatte.

− Vi etablere systemer for å finne de beste metodene og kopiere dem ut i alle prosjekter. Da må vi blant annet jobbe med internkommunikasjon og det å skape en kultur og verktøy for kunnskapsdeling, fastslår hun.

Håndverkere og lærlinger

– Fokus på fagutdanning, egne håndverkere og lærlinger står sterkt i Peab Bjørn Bygg. Denne området vil ikke få noe mindre oppmerksomhet når Gro Skaar Knutsen tar over ansvaret, heter det i en melding fra selskapet.

− Vi har lenge sagt at vi skal være den bedriften som står igjen med egne håndverkere i fremtiden, og at dette skal være et konkurransefortrinn for oss. Dette er noe vi har jobbet lenge med og begynner å se resultater av nå, påpeker Skaar Knutsen.

Visuell planlegging er blitt en del av hverdagen for mange i bransjen. Skaar Knutsen understreker at Peab Bjørn Bygg skal forsøke å være langt fremme på dette området.

− Vi jobber for å finne ut hvordan den digitale byggeplassen skal se ut i fremtiden. Her vil det komme store endringer, og vi som firma skal forsøke å være langt fremme på dette området.

- Slaget står i produksjonen

Gro Skaar Knutsen er utdannet ingeniør ved Narvik ingeniørhøgskole bygg og anleggsteknikk, har tilleggsutdannelse innen prosjektledelse og prosjektstyring ved UiT og passivhus ved NTNU. Hun har jobbet i rådgiverbransjen i 10 år og som prosjektleder både for byggherre og entreprenør hos Bjørn Bygg. Hun startet i Bjørn Bygg i 2003, og har siden 2008 jobbet som distriktssjef i Tromsø.

− Jeg håper jeg i også fremover får bidra direkte i mange av våre prosjekter. Det er på byggeplassen det skjer, og slaget om lønnsomhet og trivsel står i produksjonen. Det er den vi lever av, og der vi må jobbe for å bli bedre - og få det bedre, avslutter Gro Skaar Knutsen.