Adm. dir. Tone. H. Bachke i Implenia Norge (t.v.) og adm. dir. Kari Sandberg i EBA.

Implenia går inn i EBA

Implenia Norge AS har besluttet å gå inn som medlem i Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA).

– Dette er et naturlig steg for oss. Vi har i en periode vært i samtaler om å inngå medlemskap i foreningen, og nå mener vi tiden er inne for oss å bli en del av fellesskapet i EBA, sier adm. dir. Tone. H. Bachke i Implenia Norge AS.

Samarbeidet med foreningen og deres utvalg er allerede i gang.

– Vi er meget godt fornøyd med å få et selskap som Implenia inn i EBA. De har både en størrelse og en kompetanse som gjør at de vil kunne ha mye å tilby oss i foreningen, samtidig som de forhåpentligvis vil ha stor nytte av å bli en del av entreprenørfellesskapet, sier EBA-sjef, Kari Sandberg.

Samfunnsansvar
Tone. H. Bachke peker på at dette medlemskapet ikke kun handler om å være med i en organisasjon.

– EBA dekker hele næringen, og er tunge innen samferdselsområdet hvor vi har vår hovedvirksomhet. Men dette handler ikke bare om å bli medlem i en forening - det er en del av samfunnsansvaret vi ønsker å ta på oss som en virksomhet med store ambisjoner. Mange spennende oppgaver ligger foran oss i anleggssektoren og vi ønsker å være til stede på de arenaene som utøver innflytelse og hvor vi kan være med å påvirke både på kort og noe lengre sikt. Vi bli mye sterkere når vi står samlet, mener Bachke.

Stor aktør
Implenia er en stor aktør i det norske anleggsmarkedet. De har vært gjennom en kraftig vekst de senere årene. I 2016 hadde de i Norge en omsetning på omkring 2,5 milliarder kroner og har rundt 700 ansatte. De er et heleid datterselskap av det sveitsiske børsnoterte entreprenørkonsernet Implenia, som har 9.500 ansatte og en omsetning på rundt 28 milliarder kroner.

Implenia Norge ble etablert etter at Betonmast Anlegg, som da inkluderte Mika, ble kjøpt opp av den sveitsiske giganten i 2011. Selskapet har dermed lange anleggstradisjoner i det norske markedet.

– Vi har store ambisjoner og skal være med å kjempe om de store kontraktene i tiden fremover. Ved siden av den norske organisasjonen kan vi også hente kompetanse og kapasitet gjennom resten av konsernet, legger Bachke til.

De er for tiden involvert i flere større prosjekter, som blant annet E39 Svegatjørn-Rådal (K11) mellom Bergen og Os, E39 Eiganestunnelen sammen med Stangeland på Ryfast-prosjektet og E134 Myntbrua-Trollerudmoen i Kongsberg.

– Vi kan vise til lang erfaring og har bant annet spesialisert oss på kompliserte infrastrukturprosjekter, både innen vei, tunnel og bruer, legger Bachke til.

Samtidig som Implenia går inn i EBA og NHO, går de nå ut av Maskinentreprenørenes Forbund (MEF).